Κακοκαιρία: Στις Αφίδνες ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών

Έκτακτη επίσκεψη στις Αφίδνες στο σημείο λίγο μετά τα διόδια όπου έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων λόγω της έντονης χιονόπτωσης μεταβαίνει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής μαζί με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Γ. Καραγιάννη.

Σκοπός της επίσκεψης είναι η ομαλοποίηση της κατάστασης όσο το δυνατόν συντομότερα και η αποκατάσταση της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Εντατικοποίηση των προσπαθειών διάνοιξης της Ε.Ο στις Αφίδνες ζήτησε ο περιφερειάρχης Αττικής

Να εντατικοποιήσουν τις προσπάθειές τους για την άμεση διάνοιξη της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας από το ύψος διοδίων στις Αφίδνες και στα δύο ρεύματα, ζήτησε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης από τους εκπροσώπους της κοινοπραξίας «Νέα Οδός», μετά την ταλαιπωρία των οδηγών, εξαιτίας της διακοπής της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Κοινοπραξίας στην περιοχή βρίσκονται ήδη 80 εκχιονιστικά μηχανήματα, ενώ για τη διευκόλυνση των οδηγών γίνονται συνεχείς εκτροπές της κυκλοφορίας.

Στο πλαίσιο αυτό και για την συντομότερη αποκατάσταση της κυκλοφορίας η Περιφέρεια Αττικής, συνέδραμε στο έργο αποστέλλοντας εκχιονιστικά μηχανήματα στο σημείο που εντοπίζεται το πρόβλημα, παρότι έχει στην ευθύνη της το τμήμα του εθνικού οδικού δικτύου μόνο μέχρι το ύψος της Μεταμόρφωσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ