Ν. Σαντορινιός: Mόνο για φωτογραφίες πήγε στην Κάσο ο Κ. Μητσοτάκης

«Σαν αλεξιπτωτιστής και μόνο για να βγάλει φωτογραφίες πήγε στην Κάσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Καμία απάντηση για τα ουσιαστικά ζητήματα των νησιών», σχολίασε ο τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριος Σαντορινιός, σχετικά με όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός από το νησί.

Σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι ο κ. Μητσοτάκης «υποσχέθηκε μείωση του ΕΝΦΙΑ για τα μικρά νησιά, ξεχνώντας ότι από τον Ιούλιο ο Αλέξης Τσίπρας είχε αναγγείλει την οριστική κατάργηση του μέτρου για τα νησιά κάτω από 1.000 κατοίκους και φυσικά ξεχνώντας ότι η κυβέρνησή του αρνήθηκε να κάνει αποδεχτή σχετική τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ». «Αντίθετα, προτίμησε να δώσει 100 εκατ. ευρώ σε μειώσεις ΕΝΦΙΑ, στους πλούσιους φίλους του, και δεν βρήκε 2 εκατ. ευρώ για τα νησιά της χώρας», προσθέτει.

Ως προς τις ελλείψεις καθηγητών από τα σχολεία της Κάσου, σχολιάζει ότι είναι η πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια που τα σχολεία στα νησιά αντιμετωπίζουν ελλείψεις.

Σχετικά με τον προβληματισμό του πρωθυπουργού για το κόστος μεταφοράς των προϊόντων στα νησιά, θυμίζει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ καθιέρωσε το θεσμό του μεταφορικού ισοδύναμου (ΜΙ). Θέτει τα ερωτήματα αν γνωρίζει πως «οι υπουργοί του προσπαθούν να καταργήσουν το ΜΙ, αποδυναμώνοντάς το», ότι «από την αρχή του χρόνου τα καύσιμα στην Κάσο θα αυξηθούν, γιατί η κυβέρνησή του αποφάσισε να μην συνεχίσει το μέτρο της επιδότησης του κόστους μεταφοράς των καυσίμων» και ότι «ακόμη δεν έχει υπογραφεί η σχετική υπουργική απόφαση για ένταξη στο ΜΙ των επιχειρήσεων της Κρήτης».

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν εξήγησε στους κατοίκους της Κάσου, γιατί για πρώτη φορά εξυπηρετούνται με δανεικό γιατρό, χωρίς να έχει το νησί μόνιμο, επί καθημερινής βάσεως γιατρό», αναφέρει, τέλος, ο κ. Σαντορινιός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ