Ξέσπασε η ΑΕΚ και συνέτριψε με 5-0 τον Πανιώνιο

Η ΑΕΚ περίμενε καιρό για ένα τόσο μεγάλο σκορ, αλλά και για μηδέν παθητικό. Προστέθηκε στην λίστα των σκόρερ ο Βέρντε.

Η «Ένωση» είχε να φτάσει σε τόσο υψηλό σκορ στο πρωτάθλημα πολύ καιρό. Συγκεκριμένα, από την 19η αγωνιστική της περιόδου 2016/17, όταν είχε επιβληθεί 6-0 της Βέροιας στο ΟΑΚΑ με δύο γκολ του Χριστοδουλόπουλου, από ένα των Λαμπρόπουλου, Μάνταλου και Βράνιες, αλλά και ένα αυτογκόλ του Τομάς.

Την περασμένη περίοδο είχε νικήσει επίσης με 5-0 τα Χανιά για το Κύπελλο στις 23 Ιανουαρίου παίρνοντας δύο τέρματα από τον Λιβάγια και ένα από τους Γκάλο, Κρίστισιτς και Μάνταλο.

Το χθεσινό ήταν μόλις το τέταρτο ματς πρωταθλήματος στο οποίο η ΑΕΚ κράτησε ανέπαφη την εστία της. Μάλιστα το αμέσως προηγούμενο ήταν πάνω από δύο μήνες πριν, στο 0-0 με την ΑΕΛ στην Λάρισα.

Παράλληλα, ο Ντάνι Βέρντε έγινε ο ένατος διαφορετικός παίκτης που σκοράρει φέτος για την «Ένωση» μετά τους Ολιβέιρα (8), Μάνταλο (7), Λιβάγια (6), Ντέλετιτς (1), Βράνιες (1), Τσιγκρίνσκι (1), Σιμόες (1) και Μπακάκη (1). Ο Ιταλός εξτρέμ είχε να σκοράρει από τις 17 Μαρτίου, όταν στη νίκη της Βαγιαδολίδ επί της Έιμπαρ εκτός έδρας με 2-1 για την 28η αγωνιστική της La Liga είχε ισοφαρίσει με πέναλτι στο 91’.

Πηγή: sport-fm.gr