ΠΑΟΚ – Ξάνθη 2-0: Ο Μπίσεσβαρ λύγισε τον Αμπάντ

Ο ΠΑΟΚ είχε τρία σωστά ακυρωθέντα γκολ, τέσσερα δοκάρια, αλλά ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ πέρασε στο 64′ και με γκολ και ασίστ (80′, 88′) τον λύτρωσε, οδηγώντας τον στη νίκη (2-0) επί της Ξάνθης και την παραμονή στην κορυφή της Super League. Τρομερή εμφάνιση από Αμπάντ.

ΟΠΑΟΚ υποδέχθηκε την Ξάνθη για την πρώτη χρονικά αναμέτρηση της 13ης αγωνιστικής της Super League, αγχώθηκε καθώς έπεσε στον εξαιρετικό Κάρλος Αμπάντ.

Ο γκολκίπερ της Ξάνθης είχε εξαιρετικές επεμβάσεις, αναχαίτισε τις επιθέσεις των γηπεδούχων, ο Δικέφαλος είχε τρία σωστά ακυρωθέντα ως οφσάιντ γκολ, διαμαρτύρεται για πέναλτι σε χέρι, τέσσερις φορές σημάδεψε το δοκάρι και φλέρταρε με την γκέλα.

Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, ωστόσο, είχε διαφορετική άποψη. Πέρασε στο 64′, άνοιξε το σκορ, πέτυχε μία ασίστ και οδήγησε το Δικέφαλο στη νίκη (2-0) και την παραμονή στην κορυφή με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου. Δείτε τα πέντε πράγματα που μάθαμε από το ματς.

1. GAME CHANGER O ΜΠΙΣΕΣΒΑΡ
Ο Αμπέλ επέλεξε ν’ αφήσει στον πάγκο τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ. Ο Πορτογάλος τον πέρασε στο 64ο λεπτό. Εκεί άλλαξε όλο το ματς. Ο Ολλανδός ήταν game changer με τη στενή έννοια του όρου. Γκολ και ασίστ, αυτός που άλλαξε τα δεδομένα, τις συνθήκες, το σκορ, τις ισορροπίες.

Με πιο καθαρό μυαλό από Μαουρίσιο, Βιεϊρίνια, Πέλκα, Σβιντέρσκι και Άκπομ έκανε αυτό που για τους άλλους έμοιαζε δύσκολο. Άνοιξε το σκορ στο 80ό λεπτό και λύτρωσε τον Δικέφαλο. Με διπλή προσπάθεια νίκησε τον ακίνητο μέχρι εκείνο το σημείο Κάρλος Αμπάντ.

Από τα πόδια του ξεκίνησε και το δεύτερο γκολ. Αυτός κέρδισε το φάουλ με ατομική προσπάθεια από τα αριστερά, αυτός το εκτέλεσε για να πάρει ο Κρέσπο την κεφαλιά και να διασκεδάσει την ανησυχία πάνω από την Τούμπα.

2. ΤΡΙΑ ΙΣΟΝ… ΜΗΔΕΝ
Δυο φορές σκόραρε Κάρολ Σβιντέρσκι, ισάριθμες το VAR του πήρε πίσω τη χαρά. Ο Πολωνός σκόραρε στο 37ο λεπτό, αλλά έφυγε στην αρχή της φάσης από θέση οφσάιντ. Ο Φωτιάς μίλησε με τον διαιτητή VAR και έλαβε τη σωστή απόφαση.

Ο Σβιντέρσκι βρήκε ξανά δίχτυα στο 51ο λεπτό, ούτε τότε το γκολ μέτρησε. Ο Μαουρίσιο ήταν οφσάιντ όταν ο Μάτος έκανε το σουτ. Ο Βραζιλιάνος κάνει κίνηση προς το τέρμα όταν απέκρουσε ο Αμπάντ. Δεν έχει σημασία που τελικά σκόραρε ο Σβιντέρσκι, απόφαση που ελήφθη ήταν σωστή.

Ο Αμπέλ πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Τσούμπα Άκπομ. Ο Άγγλος σκόραρε κι αυτός, αλλά το γκολ πάλι ακυρώθηκε. Στο 75ο λεπτό νίκησε από κοντά τον Αμπάντ, αλλά ο Μάτος που του έδωσε την πάσα ήταν σαφέστατα εκτεθειμένος.

3. ΚΑΡΕ ΣΤΑ ΔΟΚΑΡΙΑ
Δεν ήταν μόνο τα γκολ που σωστά ακυρώθηκαν για τον ΠΑΟΚ. Άγγιξε τέσσερις φορές το γκολ. Καρέ των δοκών από τον Δικέφαλο. Πρώτο στο 19ο λεπτό μετά από διαγώνιο σουτ του Πέλκα. Δεύτερο μετά από λίγα δευτερόλεπτα – μέσα σε ένα λεπτό – όταν ο Βιεϊρίνια γύρισε, έκανε το σουτ με τη μία και η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Τρίτο δοκάρι στο 25′! Ο Πέλκας πήρε την μπάλα στη μεσαία γραμμή, πήγε κατά μέτωπο, έκανετο σουτ με το δεξί εκτός περιοχής, η μπάλα βρίσκει στο δοκάρι κι έξω. Τέταρτο και τελευταίο στο 77′. Γυριστή κεφαλιά του Κρέσπο, το δεξί δοκάρι έσωσε σε εκείνο το σημείο τον Αμπάντ και την Ξάνθη.

4. Ο ΣΚΛΗΡΟΣ ΔΙΣΚΟΣ ΤΟΥ ΑΜΠΑΝΤ
Ίσως να είναι λίγο άδικο το γεγονός ότι ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ ήταν φανερά ο MVP του ματς. Άδικο όχι ως προς τους συμπαίκτες. Άδικο ως προς έναν αντίπαλό του. Τον Κάρλος Αμπάντ, ο οποίος έκανε ίσως το καλύτερο παιχνίδι του στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο Ισπανός έβγαζε τα πάντα. Σε τρομερή κατάσταση, με καθαρό μυαλό, άντεξε στα κύματα επιθέσεων του Δικεφάλου. Ο Ίβηρας θα πρέπει να επιστρέψει στην Τενερίφη στο τέλος της σεζόν – με τη μορφή δανεισμού έχει παραχωρηθεί στην Ξάνθη – δεν ξέρουμε που θα παίζει του χρόνου, αλλά αυτό το ματς θα πρέπει να το συμπεριλάβει στα highlights της καριέρας του.

5. ΟΤΑΝ ΕΥΗΜΕΡΟΥΝ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ
Η αριθμητική δεν λέει ψέματα. Ο ΠΑΟΚ ήταν καλός στο ματς αυτό και γέννησε πολλές προσπάθειες για γκολ. Η στατιστική εικόνα του ματς τα λέει όλα. Συνολικές 26 τελικές είχαν οι ασπρόμαυροι, οι 14 εξ αυτών στην εστία.

Απεναντίας η ομάδα της Θράκης είχε μόλις τέσσερις τελικές, οι δυο μόνο από αυτές στην εστία του Ζίβκο Ζίβκοβιτς.

Πηγή: sport24.gr