Περίπατος στο Αγρίνιο για τον Ολυμπιακό, 3-0 τον Παναιτωλικό

Ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του στο Αγρίνιο. Πέρασε σαν σίφουνας από την έδρα του Παναιτωλικού και με το νικηφόρο 3-0, διατηρήθηκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας «συγκάτοικο» τον ΠΑΟΚ. Το σημαντικό σε σχέση με τα άλλα ματς είναι ότι «καθάρισε» το παιχνίδι με συνοπτικές διαδικασίες, δεν έπαιξε με τη φωτιά, όπως σε άλλους αγώνες και πλέον πάει με ηρεμία στον «τελικό» με τον Ερυθρό Αστέρα.

Από τους πρωταγωνιστές φυσικά ο «εκτελεστής» Ελ Αραμπί, αλλά και ο Γιώργος Μασούρας που ήταν πολύ ουσιαστικός στις ενέργειές του. Ο Αριγίμπι ξεχώρισε από τους Αγρινιώτες.

ΜΕ ΤΑ «ΒΑΡΙΑ ΟΠΛΑ»

Ο Πέδρο Μαρτίνς είχε τετ α τετ με τους ποδοσφαιριστές του την προηγούμενη εβδομάδα, προκειμένου να τους μιλήσει για τα λάθη στα ματς που έχουν προηγηθεί, αλλά και για αυτό που ερχόταν στο Αγρίνιο. Τους έκανε λόγο για «τελικό», τους εξηγούσε ότι θα συναντούσαν εχθρικές συνθήκες και για αυτό το λόγο οι επιλογές του στην ενδεκάδα ήταν με όσο το δυνατόν περισσότερο «βαριά χαρτιά».

Ο Σα στα γκολπόστ, οι Ομάρ, Σεμέδο, Μπα και Τσιμίκας στην τετράδα της άμυνας, οι Γκιγιέρμε – Καμαρά στα χαφ, οι Ποντένσε και Μασούρας στα δύο άκρα της επίθεσης και ο Σουντανί να παίζει αρκετά κοντά στον Ελ Αραμπί.

ΓΡΗΓΟΡΟ ΓΚΟΛ, ΔΟΚΑΡΙ Ο ΑΡΙΓΙΜΠΙ ΚΑΙ… ΠΑΡΤΙ!

Ο Παναιτωλικός έδειξε στην πρώτη μισή ώρα του αγώνα ότι έχει ποιότητα επιθετικά και εν μέρει δικαίωσε τον Μαρτίνς που φώναζε ότι η βαθμολογική του θέση τον αδικεί. Ο Ολυμπιακός όμως ήταν εκείνος που στην πρώτη καλή ευκαιρία στα «καρέ» των «καναρινιών» βρήκαν το γκολ με μία εντυπωσιακή συνεργασία των Μασούρα, Γκιγιέρμε, Ελ Αραμπί και «εκτελεστή» τον Ποντένσε στο 6’.

Στη συνέχεια οι Αγρινιώτες έμπαιναν πιο παθιασμένα στις φάσεις, προσπάθησαν με κύριο εκφραστή τον Αριγίμπι να δημιουργήσουν και προβλήματα στην ερυθρόλευκη άμυνα, ενώ την ίδια στιγμή ο Ολυμπιακός έδειχνε να «σκαλώνει». Ο Μαρτίνς έκανε τις εσωτερικές αλλαγές στην τριάδα πίσω από τον Ελ Αραμπί, πέρασε τον Ποντένσε στα αριστερά, τον Μασούρα στον άξονα και τον Σουντανί στα δεξιά, αλλά και πάλι ο Κνετ δεν συνάντησε ιδιαίτερα προβλήματα με τη συμπλήρωση 30 λεπτών.

Αντιθέτως ο Παναιτωλικός έφτασε κοντά στο γκολ με τον εντυπωσιακό Αριγίμπι να «χορεύει» τον Ομάρ και με σουτ να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Σα (33’). Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός το πήρε απόφαση να παίξει πιο σοβαρά, να έχει πιο σίγουρες μεταβιβάσεις και να μετατρέψει τελικά το παιχνίδι σε… πάρτι! Αφού προηγήθηκαν το χαμένο τετ α τετ του Σουντανί στο 36’ και μία χαμένη κεφαλιά του Ελ Αραμπί στο 40’, ήρθε η γλυκιά σέντρα του Μασούρα στον «κίλερ» Ελ Αραμπί που με καρφωτή κεφαλιά έγραψε το 0-2. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Ολυμπιακός πήγε προηγούμενος στα αποδυτήρια με 0-3, όταν μετά από γύρισμα του Τσιμίκα, ο Ελ Αραμπί με κίνηση που θύμισε πίβοτ, έστειλε την μπάλα με το δεξί στο αριστερό «παραθυράκι» της εστίας του Παναιτωλικού στο (45+2’).

ΚΥΝΗΓΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ, ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ ΜΠΡΟΥΝΟ

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός βγήκε για να πετύχει και το τέταρτο γκολ. Βέβαια, ο Μαρτίνς από την πλευρά του εκείνο που κοίταξε ήταν να προφυλάξει και κάποιους ποδοσφαιριστές του, με πρώτο-πρώτο τον Ποντένσε που τον αντικατέστησε στο 56’ με τον Ραντζέλοβιτς. Μάλιστα, ο Σέρβος ήταν πρωταγωνιστής σε δύο ευκαιρίες για το 0-4, μία σε δικό του χαμένο τετ α τετ στο 61’ και άλλη μία σε γύρισμα προς τον Ελ Αραμπί που δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Όσο περνούσε η ώρα ο Μαρτίνς προχωρούσε και σε άλλες αλλαγές. Μέσα ο Μπουχαλάκης στο 64’, έξω ο Ελ Αραμπί και ο Σουντανί πέρασε στην κορυφή της επίθεσης. Επτά λεπτά αργότερα επανεμφανίστηκε ο Μπρούνο μετά από πέντε μήνες, αποκτώντας λίγο αγωνιστικό ρυθμό. Ο Παναιτωλικός από την πλευρά του «άγγιξε» στο 78’ το 1-3 με ένα σουτ του Αριγίμπι που έδιωξε προσωρινά ο Σα και ο Ντίας που πήρε το ριμπάουντ πλάσαρε με το εξωτερικό και ο Μπουχαλάκης απομάκρυνε πάνω από τη γραμμή. Τελικά ο Ολυμπιακός έφυγε με το 0-3 από το Αγρίνιο και πάει με ανεβασμένη ψυχολογία στον «τελικό» με τον Ερυθρό Αστέρα.

Μικρογραφία

Παναιτωλικός – Ολυμπιακός 0-3

Γήπεδο: Παναιτωλικού

Σκόρερ: 6’ Ποντένσε, 41’ Ελ Αραμπί, 45+2’ Ελ Αραμπί.

Κίτρινες: 44’ Σεμέδο, 60’ Ελαμπντελαουί, 68’ Καμαρά, 88′ Σεμέδο.

Διαιτητής: Δημήτρης Καραντώνης (Ημαθίας)

Διαιτητής VAR: Ιωάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

Συνθέσεις:

Παναιτωλικός: Κνετ, Λιάβας (69’ Καββαδίας), Γιοβάνοβιτς, Τσιγγάρας (54’ Σιέστεντ), Ταχάρ, Ντίας, Σανιά, Λουσέρο, Μπαϊροβιτς (63’ Ντάλσιο), Αριγίμπι, Μαρσιάλ.

Ολυμπιακός: Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μπα, Τσιμίκας, Γκιγιέρμε, Καμαρά (71’ Μπρούνο), Μασούρας, Ποντένσε (56’ Ραντζέλοβιτς), Σουντανί, Ελ Αραμπί (64’ Μπουχαλάκης).

Πηγή: fosonline.gr