Προσαγωγές και συλλήψεις κατά την εκκένωση κτιρίων στο Κουκάκι

Δεκατέσσερις προσαγωγές και συλλήψεις έχουν γίνει συνολικά από το Κουκάκι όπου πραγματοποιήθηκε σήμερα η αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση των τριών υπό κατάληψη κτηρίων.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, οι εννέα είναι από την επιχείρηση στα κτήρια και οι πέντε είναι αλληλέγγυοι οι οποίοι είχαν πάει στο σημείο για να συμπαρασταθούν στους καταληψίες. Οι τρεις από τους προσαχθέντες είναι από τα δύο κτίρια της οδού Ματρώζου, το ένα στον αριθμό 45 που τελούσε υπό κατάληψη και το διπλανό του, στο 47, όπου η επιχείρηση που έγινε έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

Όπως δήλωσε νωρίτερα ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ Θόδωρος Χρονόπουλος στη συγκεκριμένη κατάληψη όταν έφτασαν οι αστυνομικοί δέχθηκαν επίθεση από την ταράτσα με πέτρες, ξύλα, πυροσβεστήρες, τούβλα και άλλα αντικείμενα. Αστυνομικοί της ΕΚΑΜ έκοψαν με τροχούς την πόρτα και εισέβαλαν στο κτίριο όπου συνέλαβαν ένα άτομο, ενώ ακόμη ένα σύμφωνα με τον κ. Χρονόπουλο, πέρασε στην ταράτσα του άλλου κτιρίου, όπου συνελήφθη λίγο αργότερα, μετά από νέα επιχείρηση της ΕΚΑΜ. Κατά την είσοδο των αστυνομικών ανέφερε ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, ένα τρίτο άτομο προσπάθησε να πάρει το όπλο αστυνομικού για αυτό και επίσης συνελήφθη. Στο υπό κατάληψη κτίριο εντοπίστηκαν σύμφωνα με τον κ. Χρονόπουλο, πολύ σοβαρά ευρήματα. Ο κ. Χρονόπουλος τόνισε επίσης ότι όλα από πλευράς Αστυνομίας έγιναν απόλυτα νομότυπα και με την παρουσία εισαγγελέα, ενώ κάποιες φωτογραφίες που έχουν δημοσιοποιηθεί από την επιχείρηση είναι παραπλανητικές. Οι προσαχθέντες έχουν οδηγηθεί στο αστυνομικό μέγαρο της λεωφόρου Αλεξάνδρας όπου απ’ έξω είναι συγκεντρωμένοι περίπου πενήντα αλληλέγγυοι.

Πατέρας και δύο γιοι του οι συλληφθέντες στην οδό Ματρόζου στο Κουκάκι – Ολόκληρη η δήλωση του εκπροσώπου της ΕΛΑΣ

Πατέρας και δύο γιοί του είναι οι τρεις συλληφθέντες στην οδό Ματρόζου στο Κουκάκι κατά τη διάρκεια της πρωινής επιχείρησης της αστυνομίας για την εκκένωση τριών υπό κατάληψη κτιρίων. Σύμφωνα με την αστυνομία, πρώτα, ξεκίνησε ο ένας από τους γιους να πετάει αντικείμενα από την ταράτσα, στη συνέχεια έκανε το ίδιο και ο αδελφός του, ενώ ο πατέρας τους επιχείρησε να αρπάξει το πιστόλι αστυνομικού όταν ανέβηκαν στην ταράτσα για να συλλάβουν τα δύο αδέλφια.

Ολόκληρη η δήλωση του εκπροσώπου της ΕΛΑΣ Θεόδωρου Χρονόπουλου είναι η εξής:

«Στην κατάληψη της οδού Ματρόζου όλα έγιναν νόμιμα με την παρουσία εισαγγελικών λειτουργών. Οι αστυνομικοί κατά την είσοδό τους δέχθηκαν επίθεση κατ’αρχάς από ένα άτομο και στη συνέχεια από δεύτερο με πέτρες, τούβλα, μεταλλικά αντικείμενα, χρώματα και πυροσβεστήρες. Μετά την είσοδο των αστυνομικών δυνάμεων τα άτομα προσπάθησαν να διαφύγουν σε γειτονικό κτίριο όπου όπως αποδείχθηκε, ήταν το πατρικό τους σπίτι. Εκεί εμφανίστηκε τρίτο άτομο το οποίο αποπειράθηκε να πάρει το όπλο άνδρα της αστυνομικής δύναμης. Τα τρία άτομα ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν στην ταράτσα. Οι εικόνες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο είναι παραπλανητικές. Δεν υπάρχουν κουκούλες, ούτε γυναικεία παρουσία, ούτε αναιτιολόγητη βία. Οι τρεις άνδρες έχουν συλληφθεί και προσήχθησαν στην Ασφάλεια Αττικής. Τα ευρήματα στην κατάληψη είναι σοβαρά.

Θα ακολουθήσει παρουσίαση από την Ελληνική Αστυνομία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ