Σάλος με το «μπάτσοι – γουρούνια – δολοφόνοι» της Νίνας Κασιμάτη

Σφοδρές αντιδράσεις έχουν προκληθεί από ανάρτηση στο Facebook της κοινοβουλευτικής εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνας Κασιμάτη, όπου αναπαράγεται το γνωστό σύνθημα «μπάτσοι – γουρούνια – δολοφόνοι».

Σε φωτογραφία από χθεσινή γκάφα της ΕΡΤ, όπου η Ντόρα Μπακογιάννη παρουσιαζόταν ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, η Νίνα Κασιμάτη είχε σχολιάσει από κάτω: «Η διεύρυνση γκαζώνει, μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι».

Σφοδρή αντίδραση της ΠΟΑΣΥ

Το σχόλιο της κυρίας Κασιμάτη προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της ΠΟΑΣΥ η οποία με ανακοίνωσή της ζητάει τη συγγνώμη της βουλευτή, αλλιώς θα προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ:

«Η Ομοσπονδία μας καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Βουλευτή Β´ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ, κας Νίνας Κασιμάτη, η οποία απρόκλητα και άστοχα χρησιμοποίησε σε δημόσια ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης το γνωστό, θλιβερό, συκοφαντικό και εξευτελιστικό για τους αστυνομικούς απολιθωμένο «σύνθημα»!

Η κα βουλευτής θα έπρεπε, ως εκ της ιδιότητάς της να γνωρίζει, άλλως την πληροφορούμε, ότι οι άνδρες και γυναίκες αστυνομικοί σε όλη τη Χώρα δεν είναι «μπάτσοι», αλλά κρατικοί λειτουργοί με υψηλό το δημοκρατικό τους φρόνημα, οι οποίοι πασχίζουν καθημερινά υπό αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες να διαφυλάξουν το αγαθό της ασφάλειας της κοινωνίας και τελικά τις αρχές της δημοκρατίας. Δεν είναι «γουρούνια» ούτε ασφαλώς «δολοφόνοι» και δεν επιτρέπεται σε οποιονδήποτε, πολύ περισσότερο σε έναν εκπρόσωπο του Νομοθετικού να αναμασά τέτοιας εφηβικής αφέλειας και μεταχουντικής συμπλεγματικής νοοτροπίας συνθήματα, ακόμα και δίκην αστεϊσμού!

Η διασπορά του συνθήματος στο ευρύ κοινό πλήττει τον αστυνομικό θεσμό και προσβάλλει την προσωπικότητα των συναδέλφων μας, υποβαθμίζει τον Έλληνα Αστυνομικό σε αναλώσιμο και περιφρονημένο είδος και όχι σε κρατικό λειτουργό, σωστό επαγγελματία και περήφανο πολίτη μιας ευνομούμενης Χώρας.

Καλούμε τους αρμόδιους Θεσμούς να εξασφαλίζουν και θωρακίσουν την Αστυνομία και τους Αστυνομικούς, ώστε να ασκούν τα καθήκοντά τους, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους Νόμους του Κράτους.

Καλούμε την κα Βουλευτή, έστω και τώρα, να αντιληφθεί το ολίσθημά της και να ζητήσει δημόσια συγνώμη για την αχαρακτήριστη αυτή ενέργειά της.

Εάν δεν το πράξει, χωρίς περιστροφές και μισόλογα, ανταποκρινόμενη στο θεσμικό της ρόλο, ως εκπρόσωπος κόμματος εξουσίας, σημαίνει ότι εννοεί την κάθε συκοφαντική της λέξη, οπότε θα προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη, για να προστατεύσουμε την πληγωμένη τιμή και υπόληψη της Ελληνικής Αστυνομίας και του προσωπικού της που εκπροσωπούμε».

Η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Πειραιά

Σε ανακοίνωσή της για το περιστατικό η Ένωση Αστυνομικών Πειραιά, αναφέρει:

«Δεν θα μπούμε στη διαδικασία να αποδείξουμε αν ως επαγγελματίες εργαζόμενοι, και μάλιστα στην Περιφέρεια του Πειραιά που πολιτεύεται η κα Βουλευτής, είμαστε «Γουρούνια και Δολοφόνοι», αυτό άλλωστε απαντάται καθημερινά από το έργο μας, υπηρετώντας και προστατεύοντας τον πολίτη, με υπέρβαση του ωραρίου εργασίας μας, με κίνδυνο της σωματικής μας ακεραιότητας ή και της ζωής μας, με μηδαμινά μέσα, ακόμη και με χρήματα από την τσέπη μας που τα στερούνται οι οικογένειές μας, καθώς επίσης και από τους χιλιάδες τραυματίες και δεκάδες νεκρούς συναδέλφους μας».

Καταλήγει πως αφήνει «στην κρίση του Ελληνικού Λαού και ιδιαίτερα της Τοπικής Κοινωνίας την κα Βουλευτή».

Η απάντηση της Νίνας Κασιμάτη

Πάντως, η Νίνα Κασιμάτη δεν φάνηκε να πτοείται από τη σκληρή κριτική που της ασκήθηκε και επιχείρησε να εξηγήσει την ανάρτησή της.

Σε επιστολή της προς την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά, αναφέρει ότι μεταχειρίστηκε μια «στερεοτυπική φράση, η οποία έχει καθιερωθεί στην ελληνική κοινωνία και ειδικότερα στις νεότερες γενιές».

Μάλιστα, η κυρία Κασιμάτη δηλώνει έκπληκτη για την αντίδραση της Ένωσης Αστυνομικών, αφού όπως λέει χρησιμοποίησε τη φράση ως μέρος σκωπτικού σχολίου, «κατά τη διάρκεια άσχετου διαλόγου για άλλο ζήτημα».

Η βουλευτής χαρακτηρίζει «δυσανάλογη και άδικη» την αντίδραση των αστυνομικών, επισημαίνοντας ότι έχει «υπερασπιστεί εμπράκτως τα δίκαια των βιοπαλαιστών αστυνομικών».

Πηγή: in.gr