Σέλτικ – Ρέιντζερς 1-2: Πήρε “φωτιά” η μάχη για τον τίτλο

Η Ρέιντζερς επιβλήθηκε 2-1 εκτός έδρας της Σέλτικ στο “Old Firm” και μείωσε στους δύο πόντους την απόστασή της από τους πρωτοπόρους κέλτες, έχοντας και ματς λιγότερο!

Το Οld Firm βάφτηκε μπλε! Μετά τις δύο νίκες των πρασίνων της Γλασκώβης σε πρωτάθλημα και τελικό League Cup, η τρίτη φετινή κόντρα μεταξύ της Σέλτικ και της Ρέιντζερς βρήκε νικήτρια την δεύτερη, με την ομάδα του Στίβεν Τζέραρντ να φεύγει με το τρίποντο το απόγευμα της Κυριακής (29/12) από το “Celtic Park” επικρατώντας με σκορ 2-1.

Η νίκη αυτή ήταν η πρώτη για την Ρέιντζερς στην έδρα της αντιπάλου της μετά από το 2010, ενώ πέρα από το γόητρο έχει και τεράστια βαθμολογική σημασία για τους τζερς αφού ψαλίδισαν στους δύο πόντους τη διαφορά που τους χωρίζει από την κορυφή, έχοντας και ένα ματς επιπλέον να δώσουν που μπορεί να τους φέρει με νίκη στην πρώτη θέση.

Στο 33′ η Σέλτικ είχε την μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει εκείνη το σκορ όμως ο Άλαν ΜακΓκρέγκορ δεν της το επέτρεψε καθώς απέκρουσε την εκτέλεση πέναλτι του Κρίστι, για να γίνει το 1-0 για τους μπλε της Γλασκώβης τρία λεπτά αργότερα, με τον Κεντ να εκμεταλλεύεται την ασίστ του Μπάρισιτς νικώντας τον Φόρστερ.

Στο 41′ ήρθε η ισοφάριση για τους γηπεδούχους, με τη μπάλα μετά το σουτ του Κάλουμ ΜακΓκρέγκορ να χτυπάει στο σώμα του Έντουαρντ και να ξεγελάει τον κίπερ της Ρέιντζερς, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν έτσι στα αποδυτήρια ισόπαλες μετά από ένα άκρως χορταστικό πρώτο 45λεπτο.

Το γκολ που έμελε να κρίνει τη νικήτρια ήρθε στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 56′, με καρφωτή κεφαλιά του Κάτιτς μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μπάρισιτς (1-2), με την Σέλτικ να προσπαθεί για την ισοφάριση αλλά την Ρέιντζερς να αντέχει (στο 90+4′ αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα ο Μορέλος) και να φεύγει με ένα τεράστιο τρίποντο στην κούρσα του τίτλου.

Πηγή: sport24.gr