Στις Βρυξέλλες ο Ν. Δένδιας: Θα καταγγείλει το “μνημόνιο” Τουρκίας-Λιβύης

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, όπου θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην ημερήσια διάταξη αναμένεται να βρεθούν οι πρόσφατες εξελίξεις στη Λιβύη και ειδικότερα, η υπογραφή του Μνημονίου μεταξύ Λιβύης και Τουρκίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Επιπλέον, σύμφωνα με το ΥΠΕΞ, θα συζητηθούν ζητήματα διεθνούς και περιφερειακού ενδιαφέροντος, όπως η κατάσταση στο Ιράν και τη Βολιβία καθώς και οι ευρωαφρικανικές σχέσεις, ενώ το ΣΕΥ αναμένεται να υιοθετήσει Συμπεράσματα για την Αρκτική, το Σουδάν, τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφαλείας της ΕΕ και το ρόλο των πολιτικών της αποστολών στη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια.

Στο περιθώριο του ΣΕΥ, ο υπουργός Εξωτερικών θα παραθέσει πρόγευμα εργασίας προς τους υπουργούς Εξωτερικών τη ΕΕ, με προσκεκλημένους τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, N. Dimitrov και τον ασκούντα χρέη υπουργού Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Αλβανίας, G. Cakaj, σημειώνει το Υπουργείο Εξωτερικων. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, θα συζητηθεί η ευρωπαϊκή προοπτική των δύο αυτών χωρών και της περιοχής των Δυτικών Βαλκανίων ευρύτερα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ