Χιόνια μέχρι και στα 400 μέτρα υψόμετρο την Τετάρτη στην Θεσσαλονίκη

Βροχές αρχικά και μετά ακόμα και χιονοπτώσεις με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας θα σημειωθούν αύριο Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου στην Θεσσαλονίκη.

Ήδη εκδηλώνονται τοπικές ασθενείς βροχές, οι οποίες θα τείνουν να αυξάνονται προς τα μεσάνυχτα. Ταυτόχρονα, ώρα με την ώρα, η θερμοκρασία παρουσιάζει αισθητή πτώση σε όλο το νομό και ιδιαίτερα στα άκρα δυτικά τμήματα του, στην κοιλάδα του Αξιού.

Σύμφωνα με το forecastweather.gr, από τα ξημερώματα της Τετάρτης ο νομός Θεσσαλονίκης θα χωριστεί σε δύο καιρικές ζώνες. Η πρώτη ζώνη θα περιλαμβάνει τις περιοχές από την πόλη της Θεσσαλονίκης και ανατολικότερα όπου αναμένεται αρκετό κρύο και κάποιες χιονοπτώσεις κατά κανόνα πάνω από τα 400-500 μέτρα στα ημιορεινά, ενώ η δεύτερη καιρική ζώνη θα είναι αυτή που θα επικρατεί δυτικότερα της πόλης και γενικά στα δυτικά και βορειοδυτικά τμήματα του νομού, στην κοιλάδα του Αξιού όπου ο ενισχυμένος βαρδάρης εκεί θα ρίχνει αισθητά την θερμοκρασία σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα από τις ανατολικές περιοχές, με αποτέλεσμα να υπάρχει αυξημένη πιθανότητα νωρίς το πρωί κάποιες ασθενείς χιονοπτώσεις να σημειωθούν πρόσκαιρα και από τα 150-200 μέτρα και άνω. Δεν αναμένονται χιονοστρώσεις στα χαμηλά υψόμετρα παρά μόνο σε περιοχές άνω των 600-700 μέτρων και αυτές δεν θα είναι ιδιαίτερα αξιόλογες. Από το μεσημέρι και έπειτα τα φαινόμενα θα σταματήσουν παντού με την πυκνή συννεφιά να παραμένει ωστόσο μέχρι το βράδυ.

Η θερμοκρασία στο νομό θα κυμαίνεται από 1 έως 7 βαθμούς ενώ στην πόλη από 3 έως 6 βαθμούς. Οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι το ξημέρωμα και το πρωί από ΒΔκες διευθύνσεις στην κοιλάδα του Αξιού στα 5-6 μποφόρ με εξασθένηση προς το μεσημέρι. Στον υπόλοιπο νομό αναμένονται ασθενείς άνεμοι ΒΑκων.