Αμερικανικό το αεροσκάφος που συνετρίβη στο Αφγανιστάν

Το αεροσκάφος που συνετρίβη χθες στο ανατολικό Αφγανιστάν σε περιοχή που ελέγχεται από τους Ταλιμπάν, ανήκει στον αμερικανικό στρατό, δηλώνουν οι εξτρεμιστές αντάρτες, με το αφγανικό υπουργείο Άμυνας να διαψεύδει ότι το αεροπλάνο που καταρρίφθηκε ήταν αφγανικό.

Το αεροπλάνο μετέφερε στρατιωτικό προσωπικό στην περιοχή Γάζνι. Όλα τα μέλη του προσωπικού που επέβαιναν σε αυτό είναι νεκρά, ανάμεσά τους υψηλόβαθμοι αξιωματικοί, δήλωσε εκπρόσωπος των Ταλιμπάν.

“Στρατιωτικό αεροσκάφος των αμερικανικών κατοχικών δυνάμεων συνετρίβη… στην επαρχία Γάζνι”, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιουλάχ Μουντζαχίντ σε ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι ολα τα μέλη του πληρώματος σκοτώθηκαν.

Εκπρόσωπος του αφγανικού υπουργείου Άμυνας , ο Ροχουλάχ Αχμαντζάι, δήλωσε από την πλευρά του ότι το αεροσκάφος αυτό δεν ανήκε στις αφγανικές δυνάμεις.

Οι αμερικανικές δυνάμεις στην Καμπούλ, όταν ρωτήθηκαν από το Γαλλικό Πρακτορείο, δεν προέβησαν σε σχόλιο.

“Το αεροπλάνο πραγματοποιούσε αποστολή των υπηρεσιών πληροφοριών και καταρρίφθηκε στην περιοχή Σάντο Χελ της τοποθεσίας Ντεχ Γιακ της επαρχίας Γάζνι”.

Ανώτερος αξιωματικός του υπουργείου Άμυνας που ερευνά τη συντριβή δήλωσε ότι κανένας υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος δεν σκοτώθηκε και πρόσθεσε ότι ερευνώνται τα αίτια της συντριβής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ