Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΚ 1-1: Ζορίστηκε αλλά έχει τον πρώτο λόγο

Ο Αστέρας προηγήθηκε με την γκολάρα του Κρέσπι, έχασε πέναλτι-νίκης με τον Μπαράλες και το γκολ-πέναλτι του Ολιβέιρα δίνει στην ΑΕΚ προβάδισμα πρόκρισης για τα προημιτελικά με το 1-1 στην Τρίπολη!

Με το ισόπαλο 1-1 έφυγε η ΑΕΚ από την Τρίπολη στο πρώτο ματς της φάσης των 16 του Κυπέλλου απέναντι στον Αστέρα, με τους κιτρινόμαυρους να παίρνουν έτσι προβάδισμα πρόκρισης για την επόμενη φάση του θεσμού, ο οποίος αποτελεί βασικό στόχο τους τη φετινή σεζόν. Η ΑΕΚ που έβγαλε συνεργασίες μπροστά, αλλάζοντας αρκετές φορές σχηματισμό κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού (κάτι που συνηθίζει ο Μάσιμο Καρέρα) είδε τον Αστέρα να παίρνει προβάδισμα στο 20′ με ένα φοβερό γυριστό του Κρέσπι, ωστόσο στο 33′ έφερε το ματς στα ίσια με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ολιβέιρα. Ο Μπαράλες στο δεύτερο μέρος αστόχησε σε πέναλτι, χάνοντας σπουδαία ευκαιρία να βάλει τους Αρκάδες ξανά μπροστά το σκορ. Η Ένωση, η οποία προβλημάτισε ανασταλτικά, θα μπορούσε να είχε πάρει κάτι περισσότερο αν ήταν λίγο πιο προσεκτική στην τελική προσπάθεια, αλλά τελικά έφυγε από την Τρίπολη με ένα σκορ που τη βάζει σε θέση οδηγού ενόψει της ρεβάνς στο ΟΑΚΑ.

Τρομερό γυριστό ο Κρέσπι, ισοφάρισε με πέναλτι ο Ολιβέιρα

Ο Μάσιμο Καρέρα επέλεξε ένα 4-2-3-1 το οποίο διαμορφωνόταν και σε 4-3-3 μέσα στο παιχνίδι με τον Μάνταλο (ο οποίος έπαιζε πίσω από τον Ολιβέιρα) να γυρίζει σε κάποια σημεία αρκετά πίσω για να πάρει μπάλα και να οργανώσει τις επιθέσεις μαζί με Σιμόες και Κρίστιτσιτς στον άξονα. Στο 8′ ο αρχηγός της Ένωσης με εκτέλεση φάουλ βρήκε τον Ολιβέιρα, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Το ριπλέι έδειξε ότι ο Πορτογάλος φορ ήταν χιλιοστά πιο μπροστά.

Η Ένωση είχε την κατοχή και τον έλεγχο του παιχνιδιού, προσπαθώντας να δημιουργήσει ρήγματα στην άμυνα των γηπεδούχων κυρίως από τα πλάγια με τους Αλμπάνη και Βέρντε, ωστόσο είχε πρόβλημα στην τελική πάσα για να δημιουργήσει ευκαιρίες. Ο Αστέρας περίμενε να χτυπήσει την κατάλληλη στιγμή και το πέτυχε σε μια αντεπίθεση στο 20′. Ο Μουνάφο σέντραρε από τα δεξιά με την άμυνα της Ένωσης ανοργάνωτη και ο Κρέσπι με ένα τρομερό γυριστό νίκησε τον Τσιντώτα βάζοντας με ένα πολύ όμορφο γκολ τον Αστέρα μπροστά στο σκορ.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να απαντήσει άμεσα. Στο 23′ η προβολή του Ολιβέιρα εξ επαφής ύστερα από τη σέντρα του Παουλίνιο πέρασε πάνω από το οριζόντιο σε μια φοβερή χαμένη ευκαιρία. Στο 30′ ωστόσο οι κιτρινόμαυροι κέρδισαν πέναλτι όταν ο Λόπες ανατράπηκε από τον Μουνάφο. Ο Ολιβέιρα αυτή τη φορά ήταν εύστοχος από την άσπρη βούλα, ισοφαρίζοντας σε 1-1 και ηρεμώντας αυτόν και τους συμπαίκτες του. Ο Αστέρας ήταν κινητικός με τους Ριέρα, Σίτο και Κρέσπι, αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει μεγάλους κινδύνους για τον Τσιντώτα. Το ημίχρονο έκλεισε με μια σημαντική ευκαιρία για την ΑΕΚ, που θα μπορούσε να είχε πετύχει την ανατροπή, αλλά ο Βέρντε στο 42′ που βγήκε απέναντι από τον Παπαδόπουλο δεν κατάφερε να νικήσει με πλασέ τον γκολκίπερ του Αστέρα.

Χαμένο πέναλτι του Μπαράλες, έφυγε με προβάδισμα πρόκρισης η ΑΕΚ από την Τρίπολη

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Αστέρα πιο απειλητικό, φτάνοντας πολύ εύκολα στα όρια της περιοχής της ΑΕΚ. Μάλιστα οι Αρκάδες κατάφεραν μέσα σε δέκα λεπτά να δημιουργήσουν τρεις τελικές με τους Μουνάφο, Σίτο και Ριέρα, οι οποίες όμως δεν βρήκαν στόχο. Χαρακτηριστικό είναι ότι η ΑΕΚ είχε την πρώτη της τελική στο δεύτερο ημίχρονο στο 62′ όταν ο Ολιβέιρα έστρωσε στον Βέρντε, αλλά αυτός λίγο έξω από την περιοχή με το αριστερό έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Στο 69′ ο Αστέρας έχασε μοναδική ευκαιρία για να πάρει ξανά το προβάδισμα. Έπειτα από μία κάθετη στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ, ο Τσιντώτας έκανε λάθος εκτίμηση βγαίνοντας μακριά από την εστία του, ο Λουίς Φερνάντεθ έγινε αποδέκτης της μπάλας και τη στιγμή που πήγαινε να σουτάρει σε κενή ουσιαστικά εστία, ο Τσιγκρίνσκι τον ανέτρεψε. Ο Μπαράλες που ανέλαβε όμως την εκτέλεση έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο! Ο Καρέρα προχώρησε σε αλλαγή σχηματισμού βάζοντας τον Σβάρνα στη θέση του Αλμπάνη και παίζοντας πλέον με τριάδα στην άμυνα. Οι κιτρινόμαυροι απάντησαν στο 73′ με εκτέλεση φάουλ του Βέρντε, την οποία ο Παπαδόπουλος εξουδετέρωσε εντυπωσιακά στη γωνία του.

Ο Καρέρα στο τελευταίο δεκάλεπτο πέρασε τον Κλωναρίδη στη θέση του Ολιβέιρα, αλλάζοντας ξανά σχηματισμό από 3-4-3 σε 3-5-2. Στο 88′ ο Βέρντε δεν μπόρεσε να πλασάρει από πλεονεκτική θέση, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα το σουτ του Κρίστιτσιτς πέρασε άουτ. Το 1-1 διατηρήθηκε ως το τέλος, με τους κιτρινόμαυρους να παίρνουν προβάδισμα πρόκρισης και τις δύο ομάδες να στρέφουν την προσοχή τους στα ματς πρωταθλήματος που ακολουθούν πριν τα ξαναπούν στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ.

Οι συνθέσεις:

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Βλάχος, Τασουλής, Πασαλίδης, Σουάρεθ, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Ριέρα (62′ Λουίς Φερνάντεθ), Σίτο (55′ Χαουρέγκι), Κρέσπι (83′ Μπόρχα Φερνάντεθ), Μπαράλες

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Λόπες, Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου, Παουλίνιο (82′ Μπακάκης), Σιμόες, Κρίστιτσιτς, Αλμπάνης (71′ Σβάρνας), Βέρντε, Μάνταλος, Ολιβέιρα (80′ Κλωναρίδης).

Πηγή: gazzetta.gr