Ατρόμητος – Αστέρας Τρίπολης 2-1: Ο Μανούσος οδηγεί τους “Περιστεριώτες”

Ο Ατρόμητος επικράτησε με 2-1 του Αστέρα με τον Γιώργο Μανούσο να πετυχαίνει δύο τέρματα, το πρώτο εκπληκτικό, και η ομάδα του Περιστερίου πήρε την πρώτη της νίκη με το Σάββα Παντελίδη στον πάγκο της. Φωνάζουν οι Αρκάδες για το πέναλτι των γηπεδούχων.

O Ατρόμητος σε ένα ματς που άξιζε να το παρακολουθήσεις από το 75′ και μετά επικράτησε με 2-1 του Αστέρα έχοντας σε μεγάλη μέρα το Γιώργο Μανούσο ο οποίος πέτυχε δύο γκολ δίνοντας στην ομάδα του Περιστερίου την πρώτη της νίκη επί ημερών του Σάββα Παντελίδη στον πάγκο της.

Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους που είχαν τις ευκαιρίες να προηγηθούν στο σκορ παρά το γεγονός πως ισοφάρισαν άμεσα δεν μπόρεσαν να πάρουν τίποτα από το ματς στο Περιστέρι και φωνάζουν για το πέναλτι που υπέδειξε ο Κουτσιαύτης στο 89′ σε σπρώξιμο του Βέλλιου.

1. ΜΙΑ ΦΑΣΗ ΚΑΙ Ο ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΠΙΓΙΑ ΓΙΑ 75′ ΛΕΠΤΑ
Το παιχνίδι στα πρώτα 75′ λεπτά ήταν αρκετά κακό με τις δύο ομάδες να φαίνονται επηρεασμένες από τη διακοπή των Χριστουγέννων και δεν μπόρεσαν να αποδώσουν με βάση τις δυνατότητες τους. Είναι χαρακτηριστικό πως τα πρώτα 75′ λεπτά θα τα θυμάται κανείς για τον τραυματισμό του Καπίγια, που ίσως αποδεχθεί σοβαρός, και την αναγκαστική αλλαγή του πριν τη συμπλήρωση 12 λεπτών αγώνα και τη φάση του Σίτο.

Ο παίκτης του Αστέρα μπήκε στην περιοχή έκανε το πλασέ και ο Μέγιερι με τρομερή επέμβαση κράτησε το μηδέν για την ομάδα του. Οι Αρκάδες είχαν την ευκαιρία να προηγηθούν και αν το έπρατταν ίσως το ματς έπαιρνε διαφορετική τροπή.

2. ΘΥΜΙΣΕ ΤΟΝ… ΜΕΣΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ
Το παιχνίδι στο Περιστέρι άξιζε να το δεις στο τελευταίο τέταρτο. Τρία γκολ, η μπάλα πάνω κάτω, εναλλαγή συναισθημάτων και τον Μανούσο στο 1-0 να θυμίζει κάτι από Μέσι. Ο Αστέρα δεν μπόρεσε να ανοίξει το σκορ στο 75′ με τον Μέγιερι να λέει πάλι όχι στον Φερνάντεθ και ο φορ του Ατρόμητου ανέλαβε ρόλο.

Στο 76′ με μια τρομερή ενέργεια μπήκε στην περιοχή, έκανε την ποδιά στον αμυντικό των Αρκάδων, πέρασε και τον γκολκίπερ του Αστέρα και με πλασέ από δύσκολη γωνία άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.

Οι Αρκάδες όμως έδειξαν να μην επηρεάζονται από το γκολ που δέχτηκαν καθώς στην πρώτη τους επίθεση έφεραν το παιχνίδι στα ίσια με ωραία κεφαλιά του Μπαράλες που νίκησε τον… ανίκητο έως εκείνο το σημείο Μέγιερι.

3. Ο ΚΟΥΤΣΙΑΥΤΗΣ ΕΚΡΙΝΕ ΤΗΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ
Το παιχνίδι κρίθηκε στο 89′ από μια φάση που υπέδειξε πέναλτι ο Κουτσιαύτης και φυσικά εξετάστηκε εν συνεχεία από το VAR χωρίς να αλλάζει η αρχική απόφαση αν και από το ριπλέι ακόμα κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος πως υπάρχει παράβαση.

Σε σέντρα του Μάντσον από τα δεξιά ο Βέλλιος προσπάθησε να πάρει την κεφαλιά υπό την πίεση του Ντάνι Σουάρεθ. Ο Κουτσιαύτης θεώρησε πως ο αμυντικός των Αρκάδων χρησιμοποίησε τα χέρια του και κράτησε στο έδαφος τον φορ του Ατρόμητου και υπέδειξε το πέναλτι.

Ο Κουτσιαύτης περίμενε και το VAR και την απόφαση του Πραξιτέλη Ζαχαριάδη χωρίς ο ίδιος να πάει να τσεκάρει εκ νέου τη φάση και τελικά υπέδειξε την παράβαση. Την ίδια ώρα άπαντες στον πάγκο του Αστέρα διαμαρτύρονταν για την απόφαση του διαιτητή της αναμέτρησης και για το γεγονός πως δεν πήγε να δει το VAR.

Ο Μανούσος ανέλαβε την εκτέλεση, ευστόχησε νικώντας τον Παπαδόπουλο και έκανε το 2-1 με το οποίο ο Ατρόμητος πήρε τελικά τη νίκη.

Πηγή: sport24.gr