Αυστραλία: Στους 15 οι νεκροί από τις πυρκαγιές – Δεκάδες ακόμα αγνοούνται

Ένας ακόμη θάνατος επιβεβαιώθηκε χθες το βράδυ ώρα Ελλάδος, εξαιτίας των φονικών δασικών πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν στην νοτιοανατολική ακτή της Αυστραλίας αυτή την εβδομάδα, ενώ και ένας άνθρωπος που αγνοείται εκφράζονται φόβοι ότι είναι νεκρός με αποτέλεσμα ο απολογισμός των θυμάτων να εκτιμάται ότι ανέρχεται πλέον σε 15.

Πλοία του Πολεμικού Ναυτικού σπεύδουν να προσφέρουν προμήθειες και να συνδράμουν στις επιχειρήσεις εκκένωσης. Πολλοί είναι εκείνοι που εξακολουθούν να αγνοούνται.

Το πτώμα ενός άνδρα βρέθηκε νωρίς σήμερα μέσα σε ένα καμμένο αυτοκίνητο στη νότια ακτή της Νέας Νότιας Ουαλίας έπειτα από τις έρευνες που ξεκίνησαν διασώστες στις περισσότερο πληγείσες περιοχές και η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο απολογισμός των θυμάτων πιθανόν να αυξηθεί.

“Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουμε σήμερα ότι η αστυνομία επιβεβαίωσε τρεις ακόμη θανάτους από τις φωτιές στη Νότια Ακτή”, δήλωσε ο αναπληρωτής επίτροπος της αστυνομίας της Νέας Νότιας Ουαλίας Γκάρι Γουόρμποϊζ στους δημοσιογράφους στο Σίδνεϊ.

“Η αστυνομία βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Λίμνη Κοντζόλα, όπου έχει καταστραφεί από τη φωτιά μια κατοικία και ακόμη δεν έχει βρεθεί ο ένοικος του σπιτιού”. Η αστυνομία δεν τον κατονόμασε, αλλά είπε ότι πρόκειται για έναν 72χρονο και ότι οι αρχές δεν έχουν κατορθώσει να φθάσουν στο σπίτι του.

Οι δασικές πυρκαγιές έχουν κατακάψει περισσότερα από 40 εκατομμύρια τμ εκτάσεων και νέες εστίες δημιουργούνται σχεδόν καθημερινά εξαιτίας του καύσωνα και των ισχυρών ανέμων.

Σήμερα η θερμοκρασία υποχώρησε και έτσι η χώρα κατάφερε να κάνει έναν απολογισμό του κόστους των πυρκαγιών παρότι ακόμη μαίνονται περισσότερες από 100 φωτιές στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας και χιλιάδες πυροσβέστες επιχειρούν.

Χιλιάδες Αυστραλοί παραμένουν αποκλεισμένοι καθώς οι φωτιές οδήγησαν στο κλείσιμο βασικών οδικών αρτηριών αφήνοντας πολλούς κατοίκους χωρίς πορομήθειες.

Εν μέσω των καταστροφικών πυρκαγιών, ένας μικρός ζωολογικός κήπος κατάφερε να σώσει όλα τα ζώα του χάρις στις υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού του.

Το Mogo Zoo φιλοξενεί την μεγαλύτερη συλλογή από πρωτεύοντα θηλαστικά, ανάμεσά τους ζέβρες, ρινόκεροι και καμηλοπαρδάλεις.

Όταν πλησίασε μια εστία φωτιάς, οι εργαζόμενοι εκεί κατάφεραν να σώσουν και τα 200 φιλοξενούμενα ζώα.

Τα περισσότερα τοποθετήθηκαν σε ασφαλές σημείο του κήπου, ενώ ο επιστάτης του πήρε στο σπίτι του μαϊμούδες, πάντα, ακόμη και μια τίγρη.

Στη μικρή πόλη Μόγκο δεκάδες σπίτια έχουν καταστραφεί από την πυρκαγιά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ