Εξαρθρώθηκε συμμορία σεσημασμένων αλλοδαπών με πάνω από 30 κλοπές σε οχήματα

Συνελήφθη, στην Αθήνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου, αλλοδαπός ο οποίος νωρίτερα διέρρηξε σταθμευμένο αυτοκίνητο στην περιοχή των Εξαρχείων. Παράλληλα, ταυτοποιήθηκαν δύο αλλοδαποί συνεργοί του. Σημειώνεται, ότι έως τώρα έχουν εξιχνιαστεί 33 περιπτώσεις κλοπών από οχήματα στο Μαρούσι και το Κολωνάκι.

Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, της πλαστογραφίας, της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, καθώς και για παράβαση των νόμων περί όπλων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες με τη χρήση νοικιασμένων αυτοκινήτων, πήγαιναν στο Μαρούσι και το Κολωνάκι, κοντά σε εμπορικά κέντρα, νοσοκομεία και καφετέριες, για να εντοπίσουν αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού ή εταιρικά. Αμέσως μετά, τα παραβίαζαν σπάζοντας τζάμι του οχήματος και στη συνέχεια αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, τσάντες, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα τιμαλφή. Μέρος των κλοπιμαίων, κυρίως τις ηλεκτρονικές συσκευές, τα διοχέτευαν σε δίκτυο κλεπταποδόχων.

Από τις αστυνομικές έρευνες σε οικίες που χρησιμοποιούσαν οι δράστες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Μεγάλος αριθμός από βαλίτσες, τσάντες, ηλεκτρονικές συσκευές, γυαλιά ηλίου, κοσμήματα και ενδύματα, το χρηματικό ποσό των 2.490 ευρώ, τρία εργαλεία θραύσης κρυστάλλων και μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης. Παράλληλα, κατασχέθηκαν αυτοκίνητο και μηχανή που χρησιμοποιούσαν ως μέσα μετακίνησης.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε στον ανακριτή, ενώ σημειώνεται, ότι τόσο ο ίδιος, όσο και οι δύο συνεργοί του, έχουν απασχολήσει κατ’ επανάληψη την αστυνομία για ανάλογα αδικήματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ