Η Σαουθάμπτον… γκρέμισε την Τότεναμ, τριάρα η Λέστερ και συνεχίζει

Ποδαρικό με το δεξί έκανε η Σαουθάμπτον επικρατώντας 1-0 της Τότεναμ με γκολάρα, την ώρα που η Λέστερ πέρναγε… αέρα (0-3) από την έδρα της Νιούκαστλ. Λύγισε τη Γουλβς η Γουότφορντ.

Έχοντας πάρει φόρα από τα θετικά αποτελέσματα που είχαν προηγηθεί, η Σαουθάμπτον δεν άφησε περιθώρια στους Λονδρέζους και επικράτησε 1-0 στο «St. Mary’s Stadium» για το τέταρτο σερί ματς με θετικό αποτέλεσμα. Ο Ινγκς με περίτεχνη ενέργεια, με την οποία έκανε τον Αλντερβάιρελντ να… κουτουλάει, πέτυχε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης στο 17ο λεπτό. Αυτό ήταν το 13 γκολ του στη σεζόν.

Η δεύτερη σερί απώλεια της ομάδας του Μουρίνιο, την έφερε στο -6 από την τετράδα που αποτελεί τον ρεαλιστικό της στόχο εδώ και καιρό. Οι «spurs» δεν βρήκαν απαντήσεις μετά το γκολ του Άγγλου επιθετικού, «βραχυκύκλωσαν» και τα πράγματα θα μπορούσαν αν είναι ακόμη πιο δύσκολα. Διότι ο Αλντερβάιρελντ δεν ήταν σε καλό βράδυ και έκανε στο 49’ πέναλτι με χέρι, που κακώς δεν δόθηκε. Ο Ζοσέ Μουρίνιο έχασε με τραυματισμό τον Κέιν στο 75′ και πιθανόν κάπου εκεί να κρίθηκαν όλα.

Πιο εύκολη απ’ ότι θα περίμενε αποδείχθηκε η αποστολή της Λέστερ κόντρα στη Νιούκαστλ. Οι «αλεπούδες» επικράτησαν 3-0 των «καρακαξών» στο «St. James’ Park», καθαρίζοντας το ματς από το πρώτο μέρος ουσιαστικά. Ο Πέρεθ ελίχθηκε ωραία στο 36’ από τα αριστερά, έπειτα από «δώρο» της αντίπαλης άμυνας και πλάσαρε για το 1-0. Δεν άργησε να βάλει και δεύτερο γκολ για την ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς, που εκμεταλλεύτηκε νέο μπλακ-άουτ των γηπεδούχων, με τον Μάντισον να εκτελεί τον Ντουμπράβκα με «βολίδα» εκτός περιοχής.

Με την απαραίτητη διαχείριση και τον Τσόντρι με γλυκό πλασέ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής να βάζει το κερασάκι στην… τούρτα, έφτασαν οι φιλοξενούμενοι σε μια άνετη νίκη. Ωστόσο, τα πάντα κρίθηκαν πολύ νωρίτερα. Διότι Βίλεμς, Μανκίγιο τέθηκαν νοκ-άουτ από τα τέλη του πρώτου μέρους, αλλά ο Στιβ Μπρους είχε κάνει την τελευταία του αλλαγή στο 46’ και ένα λεπτό μετά… λαβώθηκε και ο Σαρ. Από τότε έπαιξε επί της ουσίας με δέκα η Νιούκαστλ.

Ώθηση για τη συνέχεια και τρεις σημαντικούς βαθμούς πήρε η Γουότφορντ, η οποία επικράτησε 2-1 της Γουλβς. Ο Ντεουλοφέου με ωραίο πλασέ άνοιξε το σκορ στο 30ο λεπτό, ενώ ο Ντουκουρέ έπιασε δυνατό σουτ και με λίγη τύχη είδε την μπάλα να καρφώνεται στα αντίπαλα δίχτυα. Οι φιλοξενούμενοι δεν τα παράτησαν. Ο Νέτο μείωσε στο 60’ με σουτ εκτός περιοχής και ο Κασαμπελέ άφησε τους γηπεδούχους με 10 λόγω κόκκινης στο 71’ στην προσπάθειά του να ανακόψει επικίνδυνη επίθεση της Γουλβς. Το παιχνίδι απέκτησε ενδιαφέρον, αλλά τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος.

Πηγή: sport-fm.gr