Καμπότζη: 36 νεκροί μετά από κατάρρευση κτηρίου υπό κατασκευή

Έξι παιδιά, ανάμεσά τους τουλάχιστον δύο βρέφη, είναι μεταξύ των 36 ανθρώπων που σκοτώθηκαν από την κατάρρευση ενός υπό κατασκευή κτηρίου στην Καμπότζη όπου ζούσαν μαζί με τις οικογένειές τους, ένα συχνό φαινόμενο στη χώρα που γνωρίζει έκρηξη στον τομέα της οικοδομής, κατήγγειλαν σήμερα επιζώντες. Ο μεγάλος απολογισμός των νεκρών φέρνει στο φως τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στον τομέα των κατασκευών στην Καμπότζη, με τους εργάτες συχνά να αναγκάζονται να ζουν στις οικοδομές προκειμένου να εξοικονομήσουν χρήματα. Άλλοι 23 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Το πολυώροφο υπό ανέγερση κτήριο, που βρισκόταν στην παράκτια πόλη Κεπ, κατέρρευσε την Παρασκευή την ώρα που οι εργάτες και οι οικογένειές τους ξεκουράζονταν αφού είχαν ρίξει το τσιμέντο για τον έβδομο όροφο. Οι αρχές ακόμη δεν έχουν καθορίσει τα αίτια της κατάρρευσης.

Μία ολόκληρη οικογένεια, στην οποία περιλαμβάνεται ένα βρέφος 5 μηνών και ένα 4χρονο παιδί, σκοτώθηκε από την κατάρρευση του κτηρίου, δήλωσε ο Σεθ Φέρα, οικογενειακός φίλος. Η μητέρα Μέι Αζ Γιάι πήγε να εργαστεί στην κατασκευή του κτιρίου μαζί με τον σύζυγό της όταν ήταν έγκυος και ολόκληρη η οικογένεια ζούσε εκεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ