Κ. Χατζηδάκης για τα ελληνοτουρκικά: Δεν χρειάζεται πανικός, αλλά ούτε και επιπολαιότητα

Ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης, σε συνέντευξη του στην τηλεόραση του Blue Sky και στις Παρεμβάσεις μίλησε για τα ελληνοτουρκικά.

Ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε συγκεκριμένα ότι “δεν χρειάζεται πανικός, αλλά ούτε και επιπολαιότητα”. Υπάρχει, τόνισε, “μια κλιμάκωση από την πλευρά της Άγκυρας εδώ και πολλούς μήνες. Εκείνο το οποίο κάνουμε, πέρα τις όποιες αναλύσεις, είναι να κρατάμε ανοικτούς διάυλους με την ίδια την Άγκυρα, σε ένα κακό γείτονα, έλεγε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, καλύτερα να μιλά και να καταλαβαίνεις τι σκέπτεται, παρά να ταμπουρώνεσαι και να αδιαφορείς για το τι λέει, και παράλληλα προσπαθούμε να ενισχύσουμε όσο περισσότερο γίνεται την σχέση μας με τις ΗΠΑ, να καλλιεργήσουμε στρατηγικές σχέσεις στην περιοχή, όπως με την Αίγυπτο, Γαλλία, Ισραήλ και φυσικά δεν παραγνωρίζουμε και την παράμετρο που λέγεται Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις”.

Ο υπουργός μίλησε επίσης και για το ενδεχόμενο προσφυγής στην Χάγη, λέγοντας ότι η Τουρκία έχει μια φοβία για το δικαστήριο και ότι είναι προφανές ότι δεν μια απλή υπόθεση μια προσφυγή στο διαστήριο της Χάγης.