Ξάνθη – ΟΦΗ 2-2: Αγώνας θρίλερ με πέναλτι, ένταση και VAR

Σ’ ένα παιχνίδι θρίλερ η Ξάνθη κατάφερε να ισοφαρίσει τον ΟΦΗ στο 91′ με γκολ του Φοσέ, ο οποίος ήταν και σκόρερ του πρώτου τέρματος των Ακριτών.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που ήταν απειλητικοί και δημιουργούσαν φάσεις, με τους Ακρίτες να έχουν την κατοχή αλλά δεν μην πλησιάζουν τα καρέ του ΟΦΗ.

Στο 25′ οι Κρητικοί κέρδισαν πέναλτι με τον διαιτητή Παπαδόπουλο να συμβουλέυται το VAR και να πιστώνει παράβαση στον Κασάδο για μαρκάρισμα στο Φιγκειρέδο έπειτα από κόρνερ των φιλοξενούμενων.

Ο Νέιρα ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ωστόσο το γκολ δεν μέτρησε ποτέ, αφού μέσω και πάλι του VAR, χρεώθηκε διπλή επαφή της μπάλας από πλευράς του Αργεντινού μέσου και ο διαιτητής ακύρωσε το γκολ.

Ο ΟΦΗ κέρδισε και δεύτερο πέναλτι στο 36΄με τον Σόσα να ανατρέπει καθαρά μέσα στην περιοχή τον Βαζ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Φιγκειρέδο, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα βάζοντας την ομάδα του στη θέση του οδηγού 0-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 84 η Ξάνθη ισοφάρισε με το Φοσέ, ο οποίος σκόραρε με ωραίο πλασέ ύστερα από όμορφο γύρισμα του Κασάδο.

Οι φιλοξενούμενοι στο 87′ κατάφεραν να πάρουν εκ νέου τον προβάδισμα χάρη σε εξαιρετική συνεργασία τον Τσιλιανίδη – Νέιρα – Φιγκεϊρέδο και όμορφο πλασέ του τελευταίου.

Οι Ακρίτες όμως δεν πτοήθηκαν και ισοφάρισαν εκ νέου στο 90+1′ και πάλι με τον Φοσέ και μάλιστα, το γκολ επικυρώθηκε και μετά από χρήση του VAR, αφού εξετάστηκε αν υπήρχε επιθετικό φάουλ του Κάστρο πάνω στον Μαρινάκη.

Πηγή sportdog.gr