Ολυμπιακός: Αντίστροφη μέτρηση για τον Κεμζούρα – Ποίος θα τον αντικαταστήσει

Την πόρτα της εξόδου θα δει ο Κεστούτις Κεμζούρα λίαν συντόμως. Η απόφαση ελήφθη τη νύχτα της Πέμπτης (2/1), λόγω της αγωνιστικής εικόνας που παρουσίασε ο Ολυμπιακός στο ματς με τη Φενερμπαχτσέ, στο ΣΕΦ, τη νύχτα που ο Βασίλης Σπανούλης πέρασε στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ της Euroleague.

Οι διοικούντες την ΚΑΕ Ολυμπιακός ήταν οργισμένοι με την αμυντική λειτουργία της ομάδας, κάτι που απέδιδαν στον Λιθουανό τεχνικό. Διαφαίνεται πως πλέον ο Κεμζούρα έχει χάσει και τον σεβασμό των παικτών του και για τους λόγους αυτούς η λύση της συνεργασίας με τον Κεμζούρα είναι μη αναστρέψιμη πλέον στο λιμάνι. Ο πρώτος που θα προσεγγίσει η «ερυθρόλευκη» διοίκηση για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία είναι ο Μίλαν Τόμιτς.

Από την απάντηση του Τόμιτς θα εξαρτηθεί αν ο Κεμζούρα θα φύγει άμεσα από τον Ολυμπιακό ή αν θα υπάρξουν εξελίξεις μετά το εκτός έδρας ματς με τη Βαλένθια, προγραμματισμένο για τις 10 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής. Όσον αφορά στον Μίλαν Τόμιτς, συζητήσεις είχαν υπάρξει με τη διοίκηση της ΚΑΕ Ολυμπιακός και αμέσως μετά τη λύση της συνεργασίας με τον Ερυθρό Αστέρα.

Τότε, ήταν κοινή απόφαση να μην «καεί» ο Τόμιτς καθοδηγώντας μία κακοστημένη ομάδα από τον Ντέιβιντ Μπλατ. Να μη φορτωθεί τα λάθη άλλου δηλαδή. Οι δύο πλευρές είχαν συζητήσει να κάνουν υπομονή μέχρι τον Ιούνιο και ο Τόμιτς να αναλάβει από μηδενικής βάσης να «χτίσει» τον Ολυμπιακό που θα πρωταγωνιστήσει ξανά στη Euroleague. Tα δεδομένα άλλαξαν και η διοίκηση του Ολυμπιακού θα προσπαθήσει να πείσει τον Τόμιτς να αναλάβει μεσούσης της περιόδου, να σώσει ό,τι σώζεται, από την αξιοπρέπεια κυρίως των «ερυθρόλευκων», δίνοντάς του εγγυήσεις πως δεν θα κριθεί για το διάστημα μέχρι το τέλος της τρέχουσας σεζόν…

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ