Παναθηναϊκός – Ατρόμητος 3-0: Τριάρα και εδραίωση στην τετράδα

Με μια εξαιρετική εμφάνιση σε επίθεση και άμυνα ο Παναθηναϊκός επικράτησε 3-0 του Ατρόμητου, εδραιώθηκε στην 4η θέση, αύξησε τη διαφορά του από τους διώκτες του και πλέον με την τρίτη σερί νίκη στο πρωτάθλημα έδειξε πως έχει πάρει αρκετή αυτοπεποίθηση ενόψει της συνέχειας και πως… επιστρέφει.

Οι πράσινοι έκαναν το καλύτερο επιθετικό τους παιχνίδι με τρία γκολ, σωρεία χαμένων ευκαιριών κόντρα σε μια ομάδα που έπαιζε όμως με παίκτη λιγότερο από το 31′ και την λανθασμένη αποβολή του Κιβρακίδη με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Βέβαια λίγη ώρα νωρίτερα κακώς είχε ακυρωθεί ένα πανέμορφο γκολ του Μακέντα με το οποίο ο Παναθηναϊκός θα έπαιρνε προβάδισμα δύο τερμάτων στο 27′ και θα έκανε ακόμα πιο εύκολο το παιχνίδι και το τρίποντο.

Αυτά είναι τα τέσσερα πράγματα που μας έμειναν από το παιχνίδι του ΟΑΚΑ:

1. ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Ατρόμητο πραγματοποίησε το καλύτερο επιθετικό του παιχνίδι τη φετινή σεζόν. Μπήκε από την αρχή δυνατά, έψαξε και βρήκε το γκολ, πέτυχε συνολικά τρία τέρματα, είχε ένα κακώς ακυρωθέν τέρμα με τον Μακέντα και έφτιαξε 17 τελικές εκ των οποίων οι 12 ήταν προς την εστία. Την ίδια ώρα ολοκλήρωσε το ματς έχοντας 77% κατοχή έναντι 23 των φιλοξενούμενων.

Οι πράσινοι από εκεί που είχαν πρόβλημα στην αποτελεσματικότητα τους για τρίτο ματς στα τέσσερα τελευταία που έδωσαν σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, πέτυχαν τρία γκολ, με τρεις διαφορετικούς σκόρερ ενώ συνδύασαν την εμφάνιση τους με ελκυστικό ποδόσφαιρο με τον κόσμο στο τέλος να χειροκροτάει τον Δώνη και τους παίκτες του Παναθηναϊκού.

Το τριφύλλι πήρε προβάδισμα μόλις στο 4′ με δυνατό σουτ του Κουρμπέλη και από εκεί και πέρα έχασε τη μια ευκαιρία μετά την άλλη και μέχρι το 25′ είχε τέσσερις κλασικές ευκαιρίες για να φτάσει και σε δεύτερο γκολ. Στο 26′ ήρθε αυτό με τον Μακέντα και κακώς ακυρώθηκε για φάουλ του Ινσούα στην αρχή της φάσης που μόνο ο διαιτητής Κουμπαράκης και το VAR είδαν.

Στο 31′ ο Ατρόμητος έμεινε λανθασμένα με δέκα παίκτες καθώς ο Κιβρακίδης έκανε φάουλ στον Δώνη, είδε την κίτρινη κάρτα, με τον Κουμπαράκη μέσω VAR να δείχνει κόκκινη στον αρχή των φιλοξενούμενων. Οι δυο αυτές αποφάσεις επηρέασαν τις δύο ομάδες και μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους δεν είχαμε φάση από τις δύο ομάδες.

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός στο πρώτο 15′ ήταν φλύαρος αλλά μετά το 60′ ανέβασε την απόδοση του και κλείδωσε τη νίκη με το δεύτερο γκολ που πέτυχε ο Σένκεφελντ στο 67′ με κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Ζαχίντ και το τρίτο του Περέα στο 76′ μετά από ωραία ενέργεια και πάσα του Μακέντα. Το τριφύλλι μέχρι το τέλος του αγώνα μάλιστα είχε και άλλες καλές στιγμές για να ανεβάσει και άλλο το δείκτη του σκορ.

2. ΤΟ 4-4-2 ΣΕ BOX ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Ο Γιώργος Δώνης επέλεξε να ξεκινήσει το παιχνίδι έχοντας στην ενδεκάδα τόσο τον Κουρμπέλη όσο και τους Δώνη και Ανουάρ. Στην αρχή του αγώνα το τριφύλλι έπαιξε με ένα 4-4-2 με τους τέσσερις της μεσαίας γραμμής να παίζουν σε “κουτί”.

Οι Κουρμπέλης και Ανουάρ ήταν μπροστά από την άμυνα και ακριβώς μπροστά τους οι Δώνης και Ζαχίντ με τον Χατζηγιοβάνη να παίζει λίγο πιο ελεύθερος στα αριστερά της επίθεσης δίπλα στον Μακέντα ενώ ο Γιόχανσον ήταν αυτός που προσπαθούσε να ανεβαίνει από τα δεξιά και να καλύπτει το κενό που υπήρχε.

Δεν αποκλείεται το σύστημα αυτό να το δούμε και στα επόμενα παιχνίδια από τη στιγμή που πλέον οι λύσεις στα χαφ αυξήθηκαν και με την έλευση του Αγιούμπ.

3. ΤΡΙΤΗ ΦΟΡΑ ΤΡΙΑ ΓΚΟΛ ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ ΜΑΤΣ
Ο Γιώργος Δώνης πριν δέκα-δεκαπέντε μέρες είχε τονίσει πως η ομάδα του ήθελε ένα εύκολο ματς με αρκετά γκολ για να ξεμπουκώσει και να πάρουν αυτοπεποίθηση οι παίκτες του όσον αφορά το σκοράρισμα. Αυτό ήρθε κόντρα στον Πανιώνιο με τον Παναθηναϊκό να επικρατεί με 3-0. Εν συνεχεία οι “πράσινοι” και παρά τις δυσκολίες που συνάντησαν στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ βρήκαν τα τρία γκολ που ήθελαν για να πάρουν την πρόκριση. Κόντρα στην Ξάνθη σκόραραν και δεν απειλήθηκαν ενώ και με τον Ατρόμητο πέτυχαν τρία τέρματα και έχασαν σωρεία χαμένων ευκαιριών.

Οπότε οι παίκτες του Δώνη δείχνουν να έχουν βρει την αυτοπεποίθηση τους και πλέον να είναι αποτελεσματικοί στις φάσεις που δημιουργούν ενώ βρίσκουν γκολ και σε κανονική ροή αγώνα και με διαφορετικούς σκόρερ καθώς στο ματς με τον Ατρόμητο σκόραραν οι Κουρμπέλης και Σένκεφελεντ.

4. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ VAR
Υποτίθεται πως το VAR μπήκε στο ελληνικό ποδόσφαιρο με σκοπό να το βελτιώσει, να το κάνει καλύτερο και να αποτρέψει τους διαιτητές από το να κάνουν λάθη. Όμως στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο οι δύο φορές που κλήθηκε το VAR να βοηθήσει δεν αποφάσισε σωστά.

Αρχικά στο 26′ ο Παναθηναϊκός πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ με τακουνάκι του Μακέντα ύστερα από ωραία επίθεση και πάσα από τα δεξιά. Στην αρχή της φάσης ο Ινσούα έκλεψε τη μπάλα από τον Χαρίση χωρίς να φαίνεται να του κάνει φάουλ αφού σε κανένα από τα ριπλέι δεν φάνηκε να υπάρχει επαφή των δύο παικτών. Ο Κουμπαράκης όμως κλήθηκε από το VAR και αφού πήγε και ο ίδιος να δει τη φάση ακύρωσε το γκολ προκαλώντας την οργή του Γιώργου Δώνη.

Στο 31′ και πάλι το VAR έκανε λάθος. Σε μια φάση που συμβαίνει δέκα φορές σε κάθε ματς ο Κιβρακίδης έκανε φάουλ στον Δώνη, τον πάτησε και ο Κουμπαράκης του έδειξε κίτρινη κάρτα. Το VAR τον κάλεσε να ελέγξει ξανά τη φάση, πήγε στο VAR και αποφάσισε να δώσει λανθασμένα κόκκινη κάρτα για επικίνδυνο παίξιμο.

Μια απόφαση που ήταν όμως και αυτή λανθασμένη και άφησε τον Ατρόμητο με δέκα παίκτες από νωρίς και δεν του έδωσε το δικαίωμα να διεκδικήσει στα ίσια ότι μπορούσε από το παιχνίδι.

Πηγή: sport24.gr