Παναθηναϊκός – Μπάγερν 98-83: Με επιβλητική εμφάνιση …κατάπιε τους Βαυαρούς

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε με τη φωτιά αλλά ο εκπληκτικός Παπαγιάννης την έσβησε! Σε εμφάνιση καριέρας ήταν οδηγός νίκης στο αγχωτικό 98-83 επί της Μπάγερν Μονάχου διατηρώντας τους πράσινους στην πρώτη εξάδα.

Ήταν ένα από τα ματς που δεν είχε διπλή ανάγνωση: Ο Παναθηναϊκός ήταν υποχρεωμένος να κερδίσει και η δουλειά τελικά έγινε, έστω και αν το τελικό είχε μεγαλύτερο άγχος από αυτό που θα περίμεναν στο ΟΑΚΑ ή από αυτό που όριζε το εντυπωσιακό 19-2 του 5ου λεπτού.

Οι «πράσινοι» παρουσίασαν ίσως την καλύτερη φετινή εμφάνιση τους στην έναρξη του αγώνα, όμως η συνέχεια δεν ήταν το ίδιο εντυπωσιακή. Ως αποτέλεσμα, η Μπάγερν επέστρεψε, μείωσε και στη συνέχεια πήρε «κεφάλι» με εξαιρετική απόδοση έξω από τα 6,75μ.

Όταν η κατάσταση έγινε επικίνδυνη, ο Παναθηναϊκός πάτησε γκάζι, «δάγκωσε» στην άμυνα, βρήκε ρυθμό και έκανε αυτό που έπρεπε, κερδίζοντας και ανεβαίνοντας στο 11-8. Για να συμβεί αυτό, χρειάστηκε υπέρβαση στο κομμάτι των ριμπάουντ, το οποίο «μεταμορφώθηκε» σε ισχυρό όπλο από πρόβλημα, ενώ κομβικό ήταν το σερί 12-0 στα μέσα της τέταρτης περιόδου.

Μεγάλη εμφάνιση από τους Ιωάννη Παπαπέτρου – ΝτεΣόν Τόμας, που κυριάρχησαν όταν το ματς «έκαιγε», οργάνωσε σωστά ο Νικ Καλάθης, εξαιρετικός και στις δύο πλευρές του παρκέ ο Γιώργος Παπαγιάννης, που εξελίχθηκε σε… οδηγό για τους έξι φορές πρωταθλητές Ευρώπης. Πάλεψε χωρίς αποτέλεσμα ο Μονρό από τους ηττημένους.

Πηγή: sdna.gr