ΣΥΡΙΖΑ: Όχι στην επιθετική ιδιωτικοποίηση των νοσοκομείων που σχεδιάζει η κυβέρνηση

Την αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στην «επιθετική ιδιωτικοποίηση των μεγάλων νοσοκομείων», εξέφρασε με δήλωσή του ο πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, μετά από περιοδεία που πραγματοποίησε επικεφαλής κλιμακίου του κόμματος στον Ευαγγελισμό και τις συναντήσεις που είχε με την διοίκηση, αλλά και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Στην δήλωσή του ο κ. Ξανθός ανέφερε: «Ο Ευαγγελισμός και τα υπόλοιπα μεγάλα νοσοκομεία του ΕΣΥ χρειάζονται επιπλέον ανθρώπινους πόρους και ενίσχυση του ορίου δαπανών τους και όχι εκχώρηση τμημάτων τους στον κερδοσκοπικό ιδιωτικό τομέα μέσω των ΣΔΙΤ. Χρειάζονται αναδιοργάνωση και αξιολόγηση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών και όχι επιθετική ιδιωτικοποίηση τους όπως σχεδιάζει η κυβέρνηση. Μόνο έτσι, μέσα από ένα ενδυναμωμένο, αναδιοργανωμένο και αξιόπιστο ΕΣΥ, μπορεί να υλοποιηθεί με πληρότητα η πολιτική της καθολικής κάλυψης υγείας».

Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, «στις συναντήσεις με τους γιατρούς και το υπόλοιπο προσωπικό, ο κ. Ξανθός αναγνώρισε τη συνεχιζόμενη δυσκολία στην καθημερινότητα των δημόσιων νοσοκομείων και ειδικότερα του “Ευαγγελισμού”, που αποτελεί το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας. Το πρόβλημα αιχμής και στον “Ευαγγελισμό” είναι η μεγάλη εργασιακή πίεση στο προσωπικό λόγω της αυξημένης ζήτησης υπηρεσιών και των ελλείψεων σε ανθρώπινο δυναμικό, που παρά την ενίσχυση του την προηγούμενη τετραετία εξακολουθεί να υπολείπεται των αναγκών ενός τέτοιου νοσοκομείου». Σημειώνει ακόμη, ότι η έμφαση στην επαρκή στελέχωση του «Ευαγγελισμού» με μόνιμο προσωπικό όλων των κατηγοριών, γίνεται ακόμα πιο επιτακτική μετά την τοποθέτηση σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στο νοσοκομείο (λιθοτρύπτης, στεφανιογράφος, by plane αγγειογράφος, μαγνητικός τομογράφος, PET/CT ) αλλά και την ανάπτυξη νέων τμημάτων (αυτόνομο ΤΕΠ, Μονάδα Ανάνηψης καρδιοχειρουργικής-νευροχειρουργικής) που δρομολογήθηκαν στη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνάντηση με τον νέο διοικητή κ. Γρηγορόπουλο, η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ανέδειξε το θέμα των ρεβανσιστικών μετακινήσεων προσωπικού από θέσεις ευθύνης στις οποίες είχαν τοποθετηθεί από την προηγούμενη διοίκηση, με κορυφαίο παράδειγμα την αποπομπή της διευθύντριας Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και την αντικατάσταση της με στέλεχος της ΔΑΚΕ με πολύ μικρότερη προϋπηρεσία.

Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν επίσης οι βουλευτές Χίου, Α. Μιχαηλίδης και Τρικάλων, Σ. Παπαδόπουλος, καθώς και ο συντονιστής του Τμήματος Υγείας Π. Καλαράς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ