Τριάρα του Παναθηναϊκού επί του Πανιωνίου και μπήκε στην εξάδα

Ο Παναθηναϊκός πήρε την πιο εύκολη φετινή του νίκη επικρατώντας με 3-0 του Πανιωνίου που παρατάχθηκε με αρκετές απουσίες στο ΟΑΚΑ, επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα μετά από τρεις αγωνιστικές και στην πρώτη εξάδα της Super League.

Το ζητούμενο για τον Γιώργο Δώνη πριν την έναρξη του αγώνα με τον Πανιώνιο ήταν η επιστροφή στις νίκες και στην πρώτη εξάδα με 25 βαθμούς ξεπερνώντας τον Ατρόμητο που επίσης έχει 25 βαθμούς και αν γίνεται αυτό να συνδυαστεί με καλή μπάλα και πολλά γκολ.

Αυτό έγινε με τον Παναθηναϊκό να επικρατεί με 3-0 των “κυανέρυθρων” που παρατάχθηκαν στο ΟΑΚΑ με αρκετές απουσίες και προσπάθησαν να χτυπήσουν μόνο στην αντεπίθεση.

Το τριφύλλι πήρε την ευκολότερη φετινή του νίκη, πέτυχε για δεύτερη φορά μετά το ματς με την ΑΕΚ, τρία γκολ, είχε τρεις διαφορετικούς σκόρερ και πλην των τριών γκολ είχε δοκάρι και χαμένο πέναλτι με τον Χατζηγιοβάνη, το πρώτο που χάνει ο νεαρός επιθετικός.

Αυτά είναι τα τρία πράγματα που μας έμειναν από το ματς στο ΟΑΚΑ:

1. Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ
Η νίκη του Παναθηναϊκού επί του Πανιωνίου με 3-0 εκτός από την επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα μετά από τρεις αγωνιστικές ήταν και η μεγαλύτερη φετινή νίκη των πράσινων και η πιο εύκολη έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς. Φέτος το τριφύλλι έχει βάλει άλλες δύο φορές τρία γκολ, κόντρα σε Παναχαϊκή για το Κύπελλο και ΑΕΚ για το πρωτάθλημα αλλά και στις δύο είχε δεχτεί γκολ.

Κόντρα στον Πανιώνιο όμως ο Παναθηναϊκός έφτασε σε ένα καθαρό 3-0, πέτυχε την πιο ευρεία νίκη του, συνδυάζοντας την με καλό ποδόσφαιρο. Καθώς πλην των τριών γκολ που σημείωσαν οι πράσινοι είχαν δοκάρι, χαμένο πέναλτι και αρκετές χαμένες ευκαιρίες για να ανεβάσουν και άλλο το δείκτη του σκορ και να πάρουν επιπλέον αυτοπεποίθηση οι ποδοσφαιριστές του Δώνη.

Το τριφύλλι μπήκε αρκετά καλά στο ματς και ήταν κυρίαρχο στο πρώτο εικοσάλεπτο με αποτέλεσμα να σκοράρει νωρίς αλλά στη συνέχεια και με την αλλαγή στο σχηματισμό από πλευράς Πανιωνίου τα βρήκε σκούρα. Προς το τέλος του πρώτου μέρους όμως οι πράσινοι ανέβασαν ξανά την απόδοση τους και πέτυχαν ένα ακόμη γκολ με το οποίο “κλείδωσαν” τη νίκη.

Στο δεύτερο 45λεπτο ο Παναθηναϊκός διαχειρίστηκε το ματς, είχε ευκαιρίες και έφτασε και σε τρίτο γκολ με τον Ινσούα ενώ ο Δώνης βρήκε την ευκαιρία μετά το 70 να ξεκουράσει τρεις παίκτες του ενόψει της ρεβάνς Κυπέλλου με τον ΠΑΣ Γιάννινα την Τετάρτη.

2. ΠΡΩΤΟ ΓΚΟΛ ΑΠΟ ΔΩΝΗ ΚΑΙ ΙΝΣΟΥΑ
Ο Παναθηναϊκός έχει παρουσιάσει φέτος μεγάλη δυστοκία και δη σε κανονική ροή αγώνα ενώ μέχρι το ματς με τον Πανιώνιο είχε πάρει γκολ από λιγοστούς ποδοσφαιριστές του. Κόντρα στους “κυανέρυθρους” όμως το τριφύλλι πέτυχα τρία τέρματα σε κανονική ροή και μάλιστα είχε για πρώτη φορά φέτος να σκοράρουν οι Χρήστος Δώνης, ο οποίος άνοιξε το σκορ, και ο Εμμάνουελ Ινσούα, ο οποίος έκλεισε το σκορ για τους πράσινους.

Και οι δύο είχαν να σκοράρουν από τον περασμένο Απρίλιο όταν είχαν βρει δίχτυα στο ματς του Παναθηναϊκού με τον Άρη στο ΟΑΚΑ. Κόντρα στον Πανιώνιο μπόρεσαν και οι δύο να βοηθήσουν στο σκοράρισμα τους πράσινους δίνοντας τα γκολ που ζητούσε από την αρχή της σεζόν ο Δώνης.

3. ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
Ο Πανιώνιος παρατάχθηκε στο ΟΑΚΑ έχοντας αρκετές απουσίες αφού δεν αγωνίστηκαν οι Αραμπούλι, Κόρμπος, Λυμπεράκης, Εμμανουηλίδης, Άρσε, Μαξίμοβιτς. Φυσικά οι “κυανέρυθροι” δεν έχουν την πολυτέλεια με τόσες απουσίες να κοιτάξουν στα μάτια τον Παναθηναϊκό.

Το έκαναν όμως κυρίως στο πρώτο μέρος όπου με την πίεση τους αλλά και με κάποια κλεψίματα μπόρεσαν να βγουν στην κόντρα και να απειλήσουν την εστία του Διούδη χωρίς αποτέλεσμα όμως και εκεί αν είχαν καλύτερα τελειώματα ίσως άλλαζαν τη ροή του ματς.

Στο δεύτερο μέρος ο Πανιώνιος απείλησε ουσιαστικά μόλις μια φορά με τον Διούδη να διώχνει με το πόδι το πλασέ του Τσιλούλη αλλά εν συνεχεία οι φιλοξενούμενοι δεν άντεξαν άλλο και έπαιξαν μόνο άμυνα.

Πηγή: sport24.gr