Έ. Αχτσιόγλου: Απώλειες για 9 στους 10 συνταξιούχους από το νέο ασφαλιστικό

Tη θέση ότι οι 9 στους 10 συνταξιούχους θα υποστούν απώλειες από το νέο ασφαλιστικό, εξέφρασε η τομεάρχης εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, σε συνέντευξή της στον ρ/σ “Στο Κόκκινο” της Πάτρας.

Ειδικότερα, ανέφερε ότι “τα χρήματα που η κυβέρνηση θα δαπανήσει για συντάξεις το 2020 είναι σημαντικά λιγότερα από το 2019, κατά 200 εκατ. ευρώ”, ότι “η ΝΔ μικραίνει αδικαιολογήτως την “πίτα” των συντάξεων, μειώνει την κοινωνική παροχή, και ταυτόχρονα κάνει μία ανάποδη αναδιανομή μέσα σε αυτή τη μικρότερη “πίτα””. Δηλαδή, πρόσθεσε, “χρησιμοποιεί ένα μέρος των χρημάτων που θα πήγαιναν στους χαμηλοσυνταξιούχους μέσω της 13η σύνταξης, που καταργείται, για να κάνει μικρές αυξήσεις στα ανώτερα κλιμάκια, σε αυτούς που έχουν πάνω από 30 χρόνια ασφάλισης”. Όμως, υποστήριξε η κ. Αχτσιόγλου, “ακόμα και αυτές οι μικρές και υποτυπώδεις αυξήσεις δεν θα αφορούν τους συνταξιούχους πριν το 2016. Αφορούν μία πολύ μικρή μερίδα και στο τέλος της ημέρας οι 9 στους 10 συνταξιούχους θα χάσουν εισόδημα γιατί θα τους κοπεί η 13η σύνταξη”.

Τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 7,5% φέτος και 7,5% το 2021 “είναι μία τεκμηριωμένη θέση η οποία ανταποκρίνεται στις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ