Αστέρας – Παναιτωλικός 2-1: Ο Ντέλετιτς “λύτρωσε” στις καθυστερήσεις τους Αρκάδες

Ο Αστέρας με γκολ του Μίλος Ντέλεντιτς στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων επικράτησε του Παναιτωλικού με 2-1 και πλέον κοιτάει ψηλότερα. Ο Σέρβος στο ντεμπούτο του με τους Αρκάδες βοήθησε τα μέγιστα την ομάδα του.

Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι που στάθηκαν άτυχοι καθώς είχαν δύο δοκάρια μπορούν να κρατήσουν μόνο την καλή εικόνα που έδειξαν σε ένα ακόμη παιχνίδι.

Αυτά είναι τα τρία πράγματα που μας έμειναν από την αναμέτρηση της Τρίπολης:

1. ΙΔΑΝΙΚΟ ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΓΙΑ ΝΤΕΛΕΤΙΤΣ
Ο Ντέλετιτς πήρε μεταγραφή την Παρασκευή στον Αστέρα, λίγο πριν ολοκληρωθεί η μεταγραφική περίοδος, και δύο μέρες μετά έκανε το ντεμπούτο του με τους Αρκάδες. Ο Σέρβος μπήκε λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος αναγκαστικά καθώς δεν μπορούσε να συνεχίσει στο ματς ο Ριέρα.

Με την είσοδο του έδωσε πνοή στην επίθεση του Αστέρα, βοήθησε αρκετά και έκανε την ομάδα του να παίζει γρηγορότερα στην επίθεση. Πήρε αρκετές προσπάθειες στα πόδια του και έχασε μια καλή στιγμή για να σκοράρει λίγο πριν τη συμπλήρωση 80 λεπτών αγώνα.

Ο Σέρβος όμως μίλησε στο 90+3′. Σε σέντρα του Τασουλή από τα αριστερά πήρε μια ωραία διαγώνια κεφαλιά και νίκησε τον Φερνάντες που έως τότε φαινόταν ανίκητος. Ο Ντέλετιτς έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, σκόραρε και πανηγύρισε έξαλλα βγάζοντας τη φανέλα του.

2. ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΡΙΑ ΔΟΚΑΡΙΑ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΑΣΕΙΣ
Παρά τη σημασία που είχε ο αγώνας ανάμεσα στις δύο ομάδες στην Τρίπολη έγινε ένα αρκετά καλό παιχνίδι. Τόσο ο Αστέρας όσο και ο Παναιτωλικός δημιούργησαν αρκετές φάσεις εκτός των γκολ που πέτυχαν. Οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι στο πρώτο μέρος και σωρεία χαμένων ευκαιριών με τους Ντέλετιτς, Μπαράλες και Κρέσπι.

Από την άλλη και οι φιλοξενούμενοι όμως είχαν τις δικές τους στιγμές με τους Ντάουντα και Ρόσα να ταλαιπωρούν την άμυνα του Αστέρα. Μάλιστα είχαν και δύο δοκάρια, το πρώτο με τον Ντάουντα και το δεύτερο σε λάθος κεφαλιά του Μπαράλες και ενώ το σκορ ήταν στο 1-1.

Για τη σημασία που είχε η αναμέτρηση και για τις δύο ομάδες δεν υπήρξε σκοπιμότητα στο παιχνίδι και αυτό ήταν κάτι αρκετά θετικό.

3. ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΙ ΝΤΑΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΡΟΣΑ
Η εικόνα του Παναιτωλικού έχει αλλάξει άρδην στα τελευταία παιχνίδια και έχει γίνει καλύτερη. Κάτι που είδαμε και στο ματς με τον Αστέρα. Οι Ντάουντα και Φάρλεϊ Ρόσα είναι οι παίκτες που έχουν οδηγήσει κυρίως σε αυτή την αλλαγή της αγωνιστικής εικόνας της ομάδας του Αγρινίου.

Οι περισσότερες μπάλες στην επίθεση περνούν από τα πόδια τους. Όλες οι ενέργειες έχουν αποδέκτες αυτούς τους δύο που προσπαθούν είτε με ατομικές ενέργειες, είτε με συνδυασμό των δύο τους να διασπάσουν κάθε άμυνα όπως έκαναν και στο ματς με τον Αστέρα.

Κάθε καλή ενέργεια του Παναιτωλικού κόντρα στους Αρκάδες έγινε είτε από τον Ντάουντα, είτε από τον Φάρλεϊ Ρόσα, όπως και το γκολ που πέτυχε η ομάδα του Αγρινίου. Όπως φαίνεται όμως οι δύο τους δεν φτάνουν ώστε ο Παναιτωλικός να πάρει τις νίκες που χρειάζεται.

Πηγή: sport24.gr