Βομβιστική επίθεση σε αυτοκίνητο εκδότη στην Αγία Βαρβάρα Αττικής

Βομβιστική επίθεση με στόχο το αυτοκίνητο του Νίκου Καραμανλή, εκδότη της εφημερίδας Παρασκήνιο και της free press της Θεσσαλονίκης Καρφίτσα, σημειώθηκε λίγο μετά τις 9 το βράδυ στη συμβολή των οδών Αγίας Βαρβάρας και Βύρωνος στην Αγία Βαρβάρα Αττικής.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο εκδότης είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητό του έξω από ταβέρνα όπου βρισκόταν με παρέα, όταν άγνωστοι πέταξαν στο εσωτερικό του οχήματος μηχανισμό ο οποίος εξερράγη και προκάλεσε πυρκαγιά με αποτέλεσμα να υποστεί ζημιές το όχημα.

Από το περιστατικό δεν σημειώθηκε κανένας τραυματισμός.

Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της Αστυνομίας και και πυροτεχνουργοί.

Ο εκδότης σε δηλώσεις του είπε ότι πήγε στην περιοχή μαζί με δύο φίλους για φαγητό και με το που μπήκαν μέσα στο μαγαζί άκουσαν μια έκρηξη απ’ έξω.

“Βγήκαμε και είδαμε το αμάξι να καίγεται. Οι άνθρωποι που ήταν έξω μας είπαν ότι μια μηχανή με δύο άτομα σταμάτησε δίπλα από το ΙΧ, το έσπασαν και πέταξαν μέσα μια βόμβα, ο θόρυβος ήταν πολύ δυνατός. Μπορώ να κάνω χίλιες εικασίες αλλά δεν έχω αποδείξεις. Είναι δουλειά της Αστυνομίας να ψάξει να βρει τι έγινε. Το σημαντικό είναι ότι ευτυχώς είμαστε όλοι καλά. Για δεύτερη φορά τη γλυτώσαμε, ελπίζουμε να τη γλυτώσουμε και την τρίτη” σημείωσε χαρακτηριστικά.

Την υπόθεση έχει αναλάβει η διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής που ερευνά την υπόθεση προς κάθε κατεύθυνση.

Υπενθυμίζεται ότι ο εκδότης το 2017 είχε γίνει ξανά στόχος επίθεσης με χειροβομβίδα έξω από το σπίτι του.

Πηγή: makthes.gr