Γερμανία: Εξιτήριο έλαβε ο πρώτος ασθενής που διαγνώστηκε με κορωναϊό

Εξιτήριο έλαβε αργά χθες το βράδυ, έπειτα από 16 ημέρες νοσηλείας, ο πρώτος άνθρωπος που βρέθηκε θετικός στο νέο κινεζικό κορωναϊό στην Γερμανία.

Ο 33χρονος άνδρας, ο οποίος εργάζεται στην εταιρία κατασκευής εξαρτημάτων αυτοκινήτου και είχε επιμολυνθεί από κινέζα συνεργάτιδα που επισκεπτόταν τις εγκαταστάσεις στην Βαυαρία, θεωρείται, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, «απολύτως υγιής και σίγουρα αρνητικός στον κορωναϊό».

«Όποιος παίρνει εξιτήριο από εμάς, μπορεί να επιστρέψει στην καθημερινή του δραστηριότητα χωρίς κανένα περιορισμό σε ό,τι αφορά την επαφή του με άλλους ανθρώπους», διευκρίνισε ο καθηγητής Κλέμενς Βέντνερ, επικεφαλής της Κλινικής του νοσοκομείου στο Σβάμπινγκ, όπου νοσηλευόταν ο άνδρας.

Οι υπόλοιποι 13 ασθενείς που νοσηλεύονται στην ίδια κλινική – και σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την Webasto – παρουσιάζουν σταθερή εικόνα και η κατάσταση της υγείας τους εξελίσσεται ομαλά. Το ίδιο ισχύει και για δύο ακόμη ασθενείς οι οποίοι επαναπατρίστηκαν από την Κίνα και νοσηλεύονται στην Φρανκφούρτη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ