Ιταλία: Στους επτά οι νεκροί από τον κορωναϊό – Αυξάνονται τα κρούσματα

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση RAI, ο αριθμός των νεκρών από τον κορωναϊό στην Ιταλία ανήλθε στους επτά.

Το βράδυ της Δευτέρας, πέθανε στην Λομβαρδία ένας άνδρας 62 ετών, ο οποίος είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο και υποβαλλόταν σε αιμοκάθαρση.

Στο μεταξύ, οι απώλειες του γενικού δείκτη του χρηματιστηρίου του Μιλάνου έφτασαν το 6%. Μεγάλες καθυστερήσεις σημειώνονται, τέλος, στις σιδηροδρομικές συνδέσεις σε όλη την χώρα, εξαιτίας και ελέγχων που πραγματοποιούνται στους επιβάτες, από τις ιατρικές αρχές.

Επίσης οι ποδοσφαιρικές ομάδες ζητούν να παίξουν τα επόμενα ματς στον ιταλικό Βορρά κεκλεισμένων των θυρών.

Τα κρούσματα πλέον έχουν ξεπεράσει τις 230 με τις αρχές της επαρχίας Βένετο να σταματούν όλες τις δημόσιες εκδηλώσεις, μέχρι τα τέλη του μηνός, συμπεριλαμβανομένου και του διάσημου καρναβαλιού της Βενετίας.

Παράλληλα, οι ιταλικές αρχές αποφάσισαν να θέσουν σε καραντίνα τους 274 μετανάστες και το πλήρωμα του πλοίου Ocean Viking (που ανήκει στην ΜΚΟ Sos Mediterranè) και το οποίο μόλις ελλιμενίσθηκε στο Ποτσάλο της Σικελίας.

Η ιταλική κυβέρνηση, τις επόμενες ώρες ετοιμάζεται να εκτιμήσει εκ νέου, αναλυτικά την όλη κατάσταση και σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία, να λάβει τυχόν νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της διάδοσης του ιού.