Με εντολή Μητσοτάκη: Σε απολογία οι υπεύθυνοι για την κατάληψη στο αμαξοστάσιο του Ρέντη

Tram are parked at a depot during a strike in Athens, Tuesday, Feb. 18, 2020. Civil servant union ADEDY and communist-backed labor union PAME hold a 24-hour strike against tabling of government's pension reform law in parliament. (AP Photo/Yorgos Karahalis)

«Μία οργανωμένη μειοψηφία έκανε παρακώλυση συγκοινωνίας, κλειδώνοντας παρανόμως, αιφνιδιαστικά το αμαξοστάσιο στο Ρέντη. Θα λάβουμε όλα τα μέτρα για να επανέλθει η νομιμότητα. Αν δεν ανοίξει το αμαξοστάσιο όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, με αφορμή την αιφνιδιαστική απεργία εργαζομένων στον σιδηρόδρομο.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε «πως η κυβέρνηση δεν θα ανεχθεί τέτοιες συμπεριφορές…, δεν μπορεί η συγκεκριμένη μειοψηφία ανθρώπων να κρατά σε ομηρία ανθρώπους». «Μια χούφτα εργαζομένων πήγε με το έτσι θέλω, με τσαμπουκά, με νοοτροπίες που θυμίζουν άλλες εποχές, και κλείδωσε παρανόμως το αμαξοστάσιο στο Ρέντη. Μια οργανωμένη μειοψηφία εκανε παρακώλυση συγκοινωνίας, κατάληψη εργασιακού χώρου και δεν άφησε τους συναδέλφους τους να πάνε να δουλέψουν», πρόσθεσε και κάλεσε τους εργαζόμενους «να αποχωρήσουν και να ανοίξει το αμαξοστάσιο, αλλιώς οι συνέπειες θα είναι βαριές».

Πάντως, όπως ανέφερε ο κ. Καραμανλής, ενώ η απόφαση συμμετοχής στην απεργία πάρθηκε από χθες στις 7 το απόγευμα, δεν ειδοποιήθηκε το επιβατικό κοινό αλλά ούτε και η διοίκηση του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Σύμφωνα με τον υπουργό, μετά από εντολή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, μίλησε με τον διευθύνοντα συμβουλο του ΟΣΕ και θα κληθούν σε απολογία οι υπεύθυνοι για την κατάληψη στο αμαξοστάσιο στο Ρέντη. Σε ερώτηση αν θα ελεχθούν μόνο πειθαρχικά, ο κ. Καραμανλής απάντησε ότι η εκτελεστική εξουσία κινείται πειθαρχικά και η δικαστική με τις διαδικασίες που προβλέπει η δικαιοσύνη.

Τέλος, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σχολίασε: «Δεν υποκινήθηκαν οι απεργίες από εργατοπατέρες που ανήκουν στην ΝΔ… Σημασία δεν έχει από ποιους υποκινήθηκαν, σημασία έχει πως σήμερα ταλαιπωρήθηκε εκατομμύρια κόσμος».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ