Ντόρτμουντ – Παρί Σεν Ζερμέν 2-1, με Χάαλαντ από άλλο πλανήτη

H Ντόρτμουντ ήταν εξαιρετική, ο Χάαλαντ εντυπωσιακός και το 2-1 της Βεστφαλίας κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν της δίνει το δικαίωμα να ονειρεύεται πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League.

O Χάαλαντ ήταν τα… πάντα για τη Ντόρτμουντ, όταν οι Νεϊμάρ, Μπαπέ είχαν μόλις ένα ποιοτικό δεκάλεπτο για την Παρί. Ο Νορβηγός έκανε… απόσβεση των χρημάτων που δαπανήθηκαν για την απόκτησή του από τον Φεβρουάριο και με δυο γκολ έδωσε νίκη στους Βεστφαλούς με 2-1, αλλά και δικαίωμα στο όνειρο. Ο απίθανος Χάαλαντ έγινε μόλις ο 4ος παίκτης που σκοράρει 10 γκολ στην πρώτη του χρονιά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση! Η Ντόρτμουντ ήταν σοβαρή, κυριάρχησε και απέναντι στους Παριζιάνους έδειξε πως μπορεί να πάρει το εισιτήριο για τους «8». Μενιέ και Βεράτι χάνουν τον επαναληπτικό της 11ης Μαρτίου κάνοντας το έργο της ανατροπής δυσκολότερο. Η ομάδα του Τούχελ καλείται να ξεδιπλώσει όλη την ποιότητά της, αν δε θέλει να παραμείνει εκτός προημιτελικών για τέταρτη διαδοχική φορά. Στα αξιοσημείωτα, η… μια αλλαγή που έκανε ο Γερμανός κόουτς, αλλά και η παρουσία του 17χρονου Ρέινα (πήρε τη θέση του Αζάρ).

Με τρεις στην άμυνα παρουσιάστηκε ο Τούχελ, προκαλώντας έκπληξη με την κίνησή του, ενώ άφησε στον πάγκο τον Ικάρντι. Οι Παριζιάνοι είχαν στο 10ο λεπτό την πρώτη και… τελευταία ευκαιρία τους στο α’ μέρος, αλλά το φάουλ του Νεϊμάρ πέρασε μόλις άουτ. Οι δυο ομάδες έριξαν βάρος στο ανασταλτικό κομμάτι, με τους Βεστφαλούς πάντως να μη διστάζουν να πιέζουν ψηλά. Μετά το 20΄ οι γηπεδούχοι ήταν σοβαροί, πιο επικίνδυνοι και προσπάθησαν να φέρουν σε δύσκολη θέση την Παρί. Ο Σάντσο πήρε πρωτοβουλίες, στο 24΄ απείλησε με την παράλληλη σέντρα, ενώ στο 27′ το εντυπωσιακό του πλασέ έδιωξε εντυπωσιακά ο Νάβας. Οι Βεστφαλοί είχαν καλή κυκλοφορία και στο 36′ απείλησαν ξανά, αλλά από τη σέντρα τoυ Σάντσο, ο Χάαλαντ έστειλε τη μπάλα άουτ. Στον αντίποδα, η Παρί ήταν εγκλωβισμένη, Νεϊμάρ και Μπαπέ εκτός ρυθμού, χωρίς να είναι σε θέση να δημιουργήσουν κινδύνους.

Η Ντόρτμουντ μπήκε το ίδιο ορεξάτη στην επανάληψη, ο Χάαλαντ ήταν μόνιμη εστία κινδύνου, αλλά σε δυο περιπτώσεις δεν μπόρεσε να τελειώσει όπως ήθελε! Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 65′ για να κάνει ο Μπαπέ την πρώτη τελική, ενώ ένα λεπτά αργότερα ο Γάλλος ανάγκασε τον Μπίρκι σε εξαιρετική επέμβαση!

Ντόρτμουντ και Παρί έβαλαν… φωτιά σε οκτώ λεπτά
Ωστόσο, η Ντόρτμουντ είχε την ουσία και στο 69′ το Signal-Iduna-Park πήρε… φωτιά. Εξαιρετική κυκλοφορία, οι Βεστφαλοί κινήθηκαν πολύ γρήγορα, από τον Χακίμι, η μπάλα έφτασε στον Γκερέρο, το πλασέ του βρήκε στον Χάαλαντ και ο Νορβηγός από κοντά πέτυχε το 1-0. Ωστόσο, οι Γερμανοί «πλήρωσαν» το πρώτο τους αμυντικό λάθος, αφού στο 75΄ήρθε η ισοφάριση. Ο Μπαπέ με εξαιρετική ντρίμπλα μπήκε στην περιοχή, ο Ζακαντού τον… έχασε και από την πάσα του, ο Νεϊμάρ πέτυχε το 1-1, με την ομάδα του να σκοράρει σε 31 σερί ματς στη διοργάνωση. Πριν καταλάβει όμως ο Τούχελ πως έπρεπε να ενεργήσει, η Ντόρτμουντ ξαναπήρε προβάδισμα. Στο 77΄ο Χάαλαντ εξαπέλυσε σουτάρα έξω από την περιοχή, δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Νάβας, φτάνοντας τα 11 γκολ σε επτά ματς!!!

Η Ντόρτμουντ έκανε το δεύτερο αμυντικό της λάθος στο 81′ και γλίτωσε από τύχη. Χούμελς και Πίστσεκ αντέδρασαν άσχημα, αλλά το σουτ του Νεϊμάρ βρήκε το δοκάρι. Οι Βεστφαλοί προσπάθησαν να κρατήσουν το υπέρ τους σκορ, ήταν πιο ώριμοι και αν στο 87’ ο Χακίμι είχε καλύτερο τελείωμα θα έκαναν ένα τεράστιο βήμα πρόκρισης. Βέβαια, η τύχη ήταν με το μέρος τους, αφού στην τελευταία φάση του αγώνα, ο Τιάγκο Σίλβα από πλεονεκτική θέση αστόχησε…

Ντόρτμουντ (3-4-2-1): Μπίρκι – Πίστσεκ, Χούμελς, Ζαγκαντού – Χακίμι, Τσαν, Βίτσελ, Γκερέιρο – Αζάρ (68′ Ρέινα), Σάντσο (90′ Σμέλτσερ) – Χάαλαντ

Παρί Σεν Ζερμέν (4-3-3): Νάβας – Μενιέ, Τιάγκο Σίλβα, Κιμπέμπε, Κουρζάβα– Μαρκίνιος, Γκουέγ, Βεράτι – Ντι Μαρία (76΄Σαράμπια), Νεϊμάρ, Μ’Μπαπέ.

Πηγή: gazzetta.gr