ΠΑΟΚ – ΟΦΗ 4-0: Ξέσπασε στο δεύτερο ημίχρονο

Μετά το κακό πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ ανέβασε στροφές και νίκησε 4-0 τον ΟΦΗ, που πλήρωσε τα λάθη-πέναλτι των παικτών του στα δύο πρώτα γκολ! Δις σκόρερ και… λυτρωτής ο Άκπομ, από μια Λάμπρου-Αουγκούστο.

Οι «ασπρόμαυροι» ήταν πολύ κακοί στο πρώτο ημίχρονο, δείχνοντας ξανά προβληματικοί δημιουργικά, με τους ελλιπείς Κρητικούς όχι μόνο να το ελέγχουν αλλά να έχουν και την ευκαιρία να προηγηθούν, στο 39’, με τον Σεμέδο να την σπαταλάει όμως…

Αντιθέτως, με την διπλή αλλαγή του Φερέιρα στην ανάπαυλα που έβαλε τους Λημνιό-Μαουρίσιο, την… ορμή των παικτών του και τα πέναλτι που έκαναν Μπράουν και Γιαννούλης στο πρώτο δεκάλεπτο -με τον Σωτηρίου να αποκρούει το πρώτο του Μπίσεσβαρ- το ματς πήγε στο 2-0 με το… καλημέρα, χάρη στα δύο γκολ του Άκπομ, στο 50’ και στο 60’.

Ο Λάμπρου στο 66ο λεπτό συνέχισε τον… χορό των τερμάτων για τον ΠΑΟΚ, ενώ ο Αουγκούστο φρόντισε να δώσει διαστάσεις θριάμβου σε ότι φαινόταν ως… αγχωτική επικράτηση για την ομάδα του, σκοράροντας για πρώτη φορά στο 83’ και πετυχαίνοντας το τελικό 4-0.

Το ματς:

Στο πρώτο ημίχρονο, το θέμα στον αγωνιστικό χώρο ήταν κάκιστο! Και αν από τον ΟΦΗ θα το περίμενε κανείς, λόγω των πολλών απουσιών του αλλά και του ότι ήταν το αουτσάιντερ, δεν ισχύει το ίδιο και για τον ΠΑΟΚ…

Ο «δικέφαλος του «Βορρά» είχε τον έλεγχο, αλλά ουδέποτε κατάφερε να φτάσει ουσιαστικά με αξιώσεις στην εστία του Σωτηρίου, καθώς οι συμπαίκτες του είχαν κλείσει καλά όλους τους χώρους και δεν επέτρεψαν την δημιουργία παιχνιδιού από πλευράς του αντιπάλου τους…

Οι «ομιλήτες» μάλιστα ήταν εκείνοι που είχαν και την πιο καλή στιγμή σε αυτό το διάστημα, με τον Μπίσεσβαρ να κάνει λάθος, τον Μάνο να του κλέβει τη μπάλα, να πασάρει τον Σεμέδο αλλά το πλασέ του τελευταίου απέναντι από τον Ζίβκοβιτς ήταν απελπιστικά άστοχο, στο 39ο λεπτό!

Ο ΠΑΟΚ πίεσε στις καθυστερήσεις του πρώτου 45λεπτου, κερδίζοντας φάουλ και διαδοχικά κόρνερ, αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει στο… πολυπόθητο για αυτόν 1-0, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς σκορ.

Ο Αμπέλ Φερέιρα έκανε διπλή αλλαγή στην ανάπαυλα, βάζοντας Μαουρίσιο-Λημνιό αντί των Εσίτι και Ελ Καντουρί αντίστοιχα και οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά, μετατρέποντας το παιχνίδι σε… μονόλογο.

Σε αυτό, βέβαια, έπαιξαν ρόλο και οι κακές αποφάσεις που πήραν οι παίκτες του Γιώργου Σίμου μέσα στην περιοχή τους και οδήγησαν σε δύο πέναλτι! Αρχικά, ο Μπράουν ανέτρεψε τον Λημνιό στο 49’, με τον Μπίσεσβαρ να αστοχεί στην εσχάτη των ποινών αλλά τον επερχόμενο Άκπομ να σκοράρει στην εξέλιξη της φάσης, ανοίγοντας το σκορ στο 50ο λεπτό.

Με το μομέντουμ να είναι του ΠΑΟΚ και το γήπεδο να… γέρνει, καταγράφηκαν δύο ακόμα πολύ καλές ευκαιρίες, όμως ο Άκπομ νικήθηκε από τον Σωτηρίου στο 53’ ενώ ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ «έβγαλε» και την κεφαλιά του Μάτος, τέσσερα λεπτά μετά!

Ωστόσο, πεπρωμένο… φυγείν αδύνατο για τους Κρητικούς, καθώς η ανατροπή του Λάμπρου από τον Γιαννούλη και η εύστοχη αυτή την φορά εκτέλεση του πέναλτι από τον Άκπομ οδήγησαν στο 2-0 υπέρ των γηπεδούχων, με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα…

Ο ΟΦΗ συνέχισε να τα έχει χαμένα και ο ΠΑΟΚ, που δεν έδειχνε διάθεση να κατεβάσει ταχύτητα, τον «τιμώρησε» και με τρίτο τέρμα, στο 66’ όταν ο Μίσιτς «γέμισε» για τον Λάμπρου, η κεφαλιά του οποίου αποδείχθηκε δύσκολη υπόθεση για τον Σωτηρίου!

Με το σκορ στο 3-0 ο ρυθμός έπεσε στη συνέχεια, ακολούθησαν δε κι άλλες αλλαγές από τους δύο προπονητές, ωστόσο το παιχνίδι είχε κι άλλο ένα γκολ… Με τον Αουγκούστο να χρίζεται σκόρερ για πρώτη φορά με τη φανέλα των νταμπλούχων Ελλάδας διαμορφώνοντας το τελικό σκορ, με ωραίο σουτ στο 83ο λεπτό.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (4-2-3-1): Ζίβκοβιτς, Μάτος, Βαρέλα, Ίνγκασον, Γιαννούλης, Εσίτι (46’ Μαουρίσιο), Μίσιτς (74’ Αουγκούστο), Λάμπρου, Μπίσεσβαρ, Ελ Καντουρί (46’ Λημνιός), Άκπομ.

ΟΦΗ (4-3-3): Σωτηρίου, Μπράουν, Βαφέας, Νάστος, Γιαννούλης (89’ Περδίκης), Ζοάο Βίκτορ, Στάικος, Νέιρα (46’ Ναμπί), Βαζ (82’ Νοικοκυράκης), Μάνος, Σεμέδο.

Διαιτητής: Φώτιος Φωτιάδης (Καστοριάς).

Διαιτητής VAR: Ανδρέας Φωτόπουλος (Αθηνών).

Πηγή: sport-fm.gr