Στ. Πέτσας: Αποφασισμένη η κυβέρνηση να προχωρήσει στις κλειστές δομές

Την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην υλοποίηση του σχεδίου της για την κατασκευή κλειστών δομών στα νησιά, επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, τονίζοντας πως είναι προς όφελος της χώρας αλλά και των τοπικών κοινωνιών να υπάρχει έλεγχος και όχι αναρχία.

«Είναι απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην υλοποίηση των κλειστών δομών που αποτελούν ένα μέρος του σχεδίου μας για την αντιμετώπιση του προσφυγικού – μεταναστευτικού. Ζητούμε από τις τοπικές κοινωνίες να αντιληφθούν ότι είναι προς όφελος της χώρας αλλά και των τοπικών κοινωνιών η δημιουργία των κλειστών δομών. Φαντάζομαι ότι όλοι σήμερα που βλέπουμε ότι είναι σε έξαρση θέματα δημόσιας υγείας καταλαβαίνουμε ότι είναι πολύ προτιμότερο να υπάρχουν οι κλειστές δομές, όπου τέτοια θέματα όπως ο κοροναϊός μπορούν να αντιμετωπιστούν με αποτελεσματικότητα παρά οι άναρχες δομές που αποτελούν μία υγειονομική βόμβα και στις οποίες δεν μπορεί να υπάρξει αποτελεσματικός έλεγχος».

Ο κ. Πέτσας τόνισε ότι θα ξεκινήσουν και θα προχωρήσουν κανονικά οι διαδικασίες «έχουν αποβιβαστεί τα μηχανήματα και το προσωπικό στα σημεία που πρέπει να ξεκινήσουν οι εργασίες». Και πρόσθεσε πως «υπάρχουν κάποιες μικρές αντιδράσεις», αλλά κάλεσε τις τοπικές κοινωνίες και τους τοπικούς φορείς να συνεργαστούν για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Κι όπως είπε καταλήγοντας «ένα έλλειμμα εμπιστοσύνης που υπάρχει αυτή τη στιγμή, το οποίο έχει καλλιεργηθεί τα προηγούμενα χρόνια πρέπει να αποκατασταθεί. Θα γίνουν οι κλειστές δομές και θα κλείσουν οι ανοιχτές δομές. Αυτή είναι η δέσμευση της κυβέρνησης».

Υπογράμμισε επίσης πως είναι προς όφελος και των τοπικών κοινωνιών «να υπάρχει έλεγχος και όχι αναρχία» και επανέλαβε πως οι κλειστές δομές «είναι μακριά από τον αστικό ιστό, επομένως θα μπορεί η οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα των περιοχών αυτών να αποκτήσει ξανά μια κανονικότητα. Επίσης θα είναι πολύ πιο εύκολο να προχωρά γρήγορα η διαδικασία χορήγησης ασύλου, ώστε όσοι δικαιούνται άσυλο να προωθούνται δυτικά όσοι δεν δικαιούνται άσυλο να επιστρέφουν στην Τουρκία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ