Συναγερμός στην Ιταλία: Πρώτοι νεκροί από τον κορωναϊό, 150 τα κρούσματα του ιού

Τα κρούσματα του κορωναϊού στην Ιταλία είναι πλέον τουλάχιστον 150, ενώ όπως έγινε γνωστό χθες, υπάρχει και τρίτος νεκρός, μία γυναίκα η οποία ζούσε στην Κρεμόνα της βορείου Ιταλίας.

Σταματά το καρναβάλι της Βενετίας. Σε καραντίνα οι μετανάστες του Ocean Viking

Mε απόφαση του περιφερειάρχη του Βένετο, Λούκα Τζάια, σταματούν όλες οι δημόσιες εκδηλώσεις, μέχρι τα τέλη του μηνός. Στα μέτρα αυτά συμπεριλαμβάνεται και η διακοπή των εκδηλώσεων του παραδοσιακού καρναβαλιού της Βενετίας. Θα παραμείνουν κλειστά, επίσης, τα σχολεία, τα μουσεία και τα πανεπιστήμια της περιφέρειας.

Παράλληλα, οι ιταλικές αρχές αποφάσισαν να θέσουν σε καραντίνα τους 274 μετανάστες και το πλήρωμα του πλοίου Ocean Viking (που ανήκει στην ΜΚΟ Sos Mediterranè) και το οποίο μόλις ελλιμενίσθηκε στο Ποτσάλο της Σικελίας.

Η γυναίκα που πέθανε σήμερα είχε ογκολογικό πρόβλημα. Κλείνει ο καθεδρικός ναός του Μιλάνου. Εξετάζεται και η προσωρινή διακοπή λειτουργίας των μουσείων του Βατικανού

Ο τρίτος νεκρός από τον κοροναϊό στην Ιταλία είναι μια γυναίκα η οποία νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της βορείου Ιταλίας, λόγω ογκολογικών προβλημάτων, και ήταν βεβαρημένη η κατάσταση της υγείας της.

Η ιταλική κυβέρνηση, τις επόμενες ώρες ετοιμάζεται να εκτιμήσει εκ νέου, αναλυτικά την όλη κατάσταση και σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία, να λάβει τυχόν νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της διάδοσης του ιού.

Στο μεταξύ, οι δημοτικές αρχές του Μιλάνου ανακοίνωσαν ότι για προληπτικούς λόγους πρόκειται να κλείσει ο καθεδρικός ναός του Μιλάνου, Ντουόμο. Παράλληλα, από αύριο σταματούν και οι λειτουργίες στις καθολικές εκκλησίες της πόλης.

Σύμφωνα, δε, με πολλά ιταλικά μέσα ενημέρωσης, εξετάζεται και η προσωρινή διακοπή λειτουργίας των μουσείων του Βατικανού, από τα μεγαλύτερα μουσειακά συγκροτήματα στην Ευρώπη.

Η δήμαρχος της Ρώμης, Βιρτζίνια Ράτζι, δε, ετοιμάζεται να υπογράψει απόφαση με την οποία αναστέλλονται οι διαγωνισμοί που είχαν προγραμματιστεί στην ιταλική πρωτεύουσα για πρόσληψη δημοσίων υπαλλήλων, με τη συμμετοχή χιλιάδων υποψηφίων.

Στο Μιλάνο, τέλος, θα μείνουν προσωρινά κλειστές ντίσκο και μαγαζιά στα οποία οι νέοι συνηθίζουν να συναντώνται για να καταναλώνουν αλκοολούχα ποτά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ