Τσακαλώτος κατά Σταϊκούρα: Η κυβέρνηση ανοίγει το δρόμο για εκτεταμένους πλειστηριασμούς

Απάντηση στον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, δίνει με ανακοίνωσή του, αναφορικά με τους πλειστηριασμούς και τις τράπεζες, ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

“Όταν ο κ. Σταϊκούρας λέει ότι “το μάρμαρο της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα το πλήρωσαν οι τράπεζες,” ο κόσμος καταλαβαίνει τις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης”, αναφέρει ο κ. Τσακαλώτος και προσθέτει: “Ο κ. Σταϊκούρας, προκειμένου να δικαιολογήσει ότι η κυβέρνηση ανοίγει το δρόμο για εκτεταμένους πλειστηριασμούς, αφού αφήνει χωρίς προστασία την πρώτη κατοικία, μας ενημέρωσε σήμερα ότι το μάρμαρο της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα το πλήρωσαν οι τράπεζες, οι οποίες έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί τρεις φορές σε δέκα χρόνια από τον ελληνικό λαό. Οι τράπεζες και όχι οι εργαζόμενοι που είδαν περικοπές ως και 50% στους μισθούς τους ή απολύθηκαν από τις δουλειές τους.

Οι τράπεζες και όχι οι συνταξιούχοι που είδαν τις συντάξεις τους να κόβονται στο μισό και να μην έχουν πρόσβαση σε φάρμακα. Οι τράπεζες και όχι οι χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έβαλαν λουκέτο γιατί δε μπορούσαν να ανταπεξέλθουν. Οι τράπεζες και όχι τα δημόσια νοσοκομεία και σχολεία που έμειναν χωρίς γιατρούς και δασκάλους. Από κάτι τέτοια καταλαβαίνει ο κόσμος τις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ