Μαξίμου: Εκτίμηση της κατάστασης για τον κορωνοϊό, τα μέτρα προστασίας και τις οικονομικές επιπτώσεις

Εκτίμηση της κατάστασης στον τομέα της δημόσιας υγείας αλλά και των επιπτώσεων στην οικονομία έγινε κατά τη διευρυμένη σύσκεψη για την κρίση λόγω κορωνοϊού, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αύριο θα γίνουν ανακοινώσεις για τις σχολικές μονάδες και τη Δευτέρα θα συγκεκριμενοποιηθούν οικονομικά μέτρα για τις πληττόμενες περιοχές.

Από το Υπουργείο Υγείας ύστερα από συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής θα αποφασιστούν περαιτέρω περιοριστικά μέτρα σε χώρους δημοσίων συναθροίσεων. Θα εξεταστεί επίσης πότε και ποιες σχολικές μονάδες πρέπει να διακόψουν τη λειτουργία τους. Οι σχετικές ανακοινώσεις για τις σχολικές μονάδες θα γίνουν αύριο.

Τα Υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας θα συγκεκριμενοποιήσουν και θα ανακοινώσουν από κοινού τη Δευτέρα, μέτρα για τους τομείς της Οικονομίας και τις περιοχές που πλήττονται από τη λήψη των κυβερνητικών περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης του κοροναϊού.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Ανάπτυξης ‘Αδωνις Γεωργιάδης, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο γενικός γραμματέας πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας.

Νωρίτερα, παρουσία του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Υγείας, συνεδρίαση της Επιτροπής Αντιμετώπισης Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ