Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Σοσιεδάδ 1-0: Ξανά στην κορυφή χάρη στο …VAR

Ένα αυστηρό πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο Λιονέλ Μέσι, επανέφερε την (μέτρια) Μπαρτσελόνα στην κορυφή της La Liga, στο +2 από την Ρεάλ Μαδρίτης.

Αυτή η Μπαρτσελόνα έχει πάψει προ πολλού να συνδυάζει την ουσία με το θέαμα και κοιτάει πρωτίστως να παίρνει την ουσία από τα παιχνίδια, αν και πολλές φορές αγκομαχάει και γι’ αυτήν ακόμα.

Μια εβδομάδα μετά την ήττα στο Clasico από την Ρεάλ Μαδρίτης, οι Μπλαουγκράνα επέστρεψαν στις νίκες, αλλά για να λυγίσουν την εξαιρετική Ρεάλ Σοσιεδάδ στο «Καμπ Νόου» (1-0) χρειάστηκαν την υπόδειξη ενός αυστηρού πέναλτι μέσω VAR.

Με τη νίκη αυτή, την 24η διαδοχική στην Βαρκελώνη επί των Βάσκων (!), η ομάδα του Κίκε Σετιέν επανήλθε στην κορυφή της La Liga και στο +2 από την Ρεάλ, η οποία έχασε από την Μπέτις.

Μέτρια (έως κακή) η Μπάρτσα, η οποία απείλησε στο πρώτο ημίχρονο κυρίως με ατομικές ενέργειες του Λιονέλ Μέσι (είχε μια – δύο καλές στιγμές και ο Μάρτιν Μπρέιθγουεϊτ), ο οποίος πλησίασε δύο φορές στο γκολ, με τον Άλεξ Ρεμίρο να του λέει «όχι» και στις δύο περιπτώσεις.

Η Σοσιεδάδ, με την ψυχολογία στα ύψη μετά την πρόκριση της στον τελικό του Κυπέλλου μετά από 32 χρόνια, ήταν πολύ επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις και θα μπορούσε κάλλιστα να είχε προηγηθεί στο σκορ, με πιο δραστήριους τους Όντεγκαρντ, Ισάκ και Πόρτου.

Ο… συνήθης ύποπτος

Στο δεύτερο μέρος, οι Μπλαουγκράνα ανέβασαν κάπως την αγωνιστική ένταση, πάντα με σημείο αναφοράς τον Μέσι, ο οποίος δημιουργούσε (και έχανε) τις πιο καλές ευκαιρίες, με εξαίρεση μια προβολή του Ιβάν Ράκιτιτς, με την οποία ο Κροάτης δεν πρόλαβε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, ύστερα από συρτή σέντρα του Τζόρντι Άλμπα.

Τα λεπτά περνούσαν, το γκολ δεν έρχονταν, η Σοσιεδάδ έδειχνε μάλιστα να βρίσκεται πιο κοντά με τον Ισάκ, αλλά στο 79′ ο Μαρτίνεθ Μουνουέρα ειδοποιήθηκε από το VAR για μια φάση στην περιοχή των Βάσκων.

Το (ξεκάθαρα ακούσιο) χέρι του Ρομπέν λε Νορμάν οδήγησε στην υπόδειξη πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ (ποιος άλλος;) ο Μέσι (81′), φτάνοντας αισίως τα 18 στο πρωτάθλημα, όπου είναι με διαφορά ο πρώτος σκόρερ.

Η Σοσιεδάδ δεν το έβαλε κάτω, κυνήγησε την ισοφάριση, χωρίς πάντως μια μεγάλη ευκαιρία, με την Μπάρτσα να σκοράρει εκ νέου στην τελευταία φάση, ύστερα από αντεπίθεση και ωραίο συνδυασμό των Μέσι, Ανσού Φατί και Άλμπα, με το γκολ όμως να ακυρώνεται ορθά για οφσάιντ του νεαρού, ο οποίος και έδωσε την τελική πάσα στον Άλμπα.

Μπαρτσελόνα (Κίκε Σετιέν): Τερ Στέγκεν – Σεμέδο, Πικέ, Λενγκλέ, Άλμπα – Ράκιτιτς (74′ Βιδάλ), Μπουσκέτς, Ντε Γιονγκ – Μέσι, Γκριεζμάν (85′ Φατί), Μπρέιθγουεϊτ (88′ Ζούνιορ Φίρπο).

Ρεάλ Σοσιεδάδ (Ιμανόλ Αλγουαθίλ): Ρεμίρο – Γκοροσάμπελ, Γιορέντε (71′ Θουμπελδία), Λε Νορμάν, Μονρεάλ – Πόρτου, Μερίνο, Γκεβάρα, Μπαρενετσέα (58′ Ογιαρθάμπαλ) – Όντεγκαρντ, Ισάκ (84′ Γουίλιαν Ζοσέ).

Πηγή: gazzetta.gr