Ογδόντα πέντε νέοι θάνατοι στο Ιράν από τον κορωνοϊό. 514 συνολικά τα θύματα

Το Ιράν ανακοίνωσε σήμερα 85 νέους θανάτους που οφείλονται στον νέο κορωνοϊό, στον πιο βαρύ απολογισμό που καταγράφει σε μια μέρα από τότε που ξέσπασε η επιδημία στη χώρα αυτή, μια από τις χειρότερα πληγείσες στον κόσμο.

“Δυστυχώς 85 άνθρωποι που έχουν προσβληθεί από την Covid-19 έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες 24 ώρες”, ανεβάζοντας σε 514 τον απολογισμό των νεκρών από τη νόσο αυτή στο Ιράν, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Κιανούς Τζαχανπούρ σε συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Ο Τζαχανπούρ πρόσθεσε ότι “σε όλη τη χώρα καταγράφηκαν τουλάχιστον 1.289 νέα κρούσματα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται πλέον σε 11.364”.

Οι ιρανικές δυνάμεις ασφαλείας θα αδειάσουν τους δρόμους των πόλεων της χώρας τις επόμενες 24 ώρες σε μια προσπάθεια να καταπολεμηθεί η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού, μετέδωσε παράλληλα σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Οι ιρανικές αρχές αγωνίζονται κατά της μετάδοσης του νέου κορωνοϊού στο Ιράν, μια από τις χειρότερα πληγείσες χώρες στον κόσμο από την ιογενή αυτή πνευμονία μετά την Κίνα και την Ιταλία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ