ΣΥΡΙΖΑ από Χίο: Η κυβέρνηση επένδυσε στο μίσος και στην ακραία λογική

Στη Χίο με στόχο να μεταφέρει τις απόψεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την μεταναστευτική κρίση και τις προτάσεις για την επίλυσή της, βρέθηκε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενου από την Όλγα Γεροβασίλη, Θόδωρο Δρίτσα και Ανδρέα Μιχαηλίδη.

Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ άσκησαν οξεία κριτική στην κυβέρνηση για την ανεξέλεγκτη κατάσταση που επικρατεί στα νησιά, αφήνοντας σαφείς αιχμές ότι αποτελεί συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης ο υπερπληθυσμός προσφύγων και μεταναστών προκειμένου να λειτουργήσει ως αποτρεπτικό μέτρο.

Οι Βουλευτές κατηγόρησαν τη Ν.Δ. ότι ήξερε πολύ καλά προεκλογικά την κατάσταση με το μεταναστευτικό, ωστόσο αντί να επενδύσει την επίλυση ενός πολύπλευρου ζητήματος, επένδυσε στο μίσος και στην ακραία λογική με αποτέλεσμα τώρα να καλείται να τα αντιμετωπίσει στην πράξη.

Παράλληλα επεσήμαναν ότι η Κυβέρνηση, από την ανάληψη των καθηκόντων της μέχρι σήμερα, υπονόμευσε συνειδητά την αποσυμφόρηση των νησιών καταργώντας ακόμα και τα κριτήρια ευαλωτότητας που χρησιμοποιούσε ο ΣΥΡΙΖΑ για να υπερπηδήσει τον γεωγραφικό περιορισμό που επέβαλε η ερμηνεία της κοινής δήλωσης Ευρώπης- Τουρκίας.

Τέλος οι ίδιοι χαρακτήρισαν ως επικίνδυνη οποιαδήποτε συζήτηση για μεταφορά προσφύγων και μεταναστών σε ξερονήσια, καλώντας τους πάντες να σκεφτούν ότι αν τελικά ισχύσει αυτό το σενάριο τότε σε αυτά δεν θα μεταφερθούν μόνο οι πρόσφυγες και οι μετανάστες αλλά μία σειρά επαγγελματιών, όπως γιατροί, δικηγόροι κλπ.

Πηγή: politischios.gr