ΥΠΕΞ: Επαναπατρίζονται 100 Έλληνες από το Μαρόκο

Αργότερα σήμερα πρόκειται να αναχωρήσει η πτήση επαναπατρισμού εκατό Ελλήνων πολιτών από το Μαρακές. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, η πτήση της Aegean Airlines A3739 θα αναχωρήσει από το Μαρακές με προορισμό την Αθήνα στις 18.40 ώρα Μαρόκου.

Η πτήση κατέστη δυνατή μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Μαροκινό ομόλογό του Nasser Bourita που πραγματοποιήθηκε χθες.

Το μεταναστευτικό και η αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού στο επίκεντρο της επικοινωνίας του Ν. Δένδια με τον ΥΠΕΞ της Φινλανδίας

Με τον Φινλανδό ομόλογό του Πέκα Χααβίστο (Pekka Haavisto) συνομίλησε τηλεφωνικά σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Η συζήτηση διεξήχθη σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα και εστιάστηκε στο μεταναστευτικό και στις προσπάθειες αντιμετώπισης της εξάπλωσης του κορονοϊού, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Αναφορικά δε με το τελευταίο, όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, οι δύο υπουργοί συμφώνησαν, τηρουμένης της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, την αμοιβαία διευκόλυνση του επαναπατρισμού πολιτών των δύο χωρών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ