Άγιο Όρος για προφητείες: Έχουν φορτώσει ψέμα στο στόμα Αγίων – Τρίζουν τα κόκαλά τους

Συνέντευξη παραχώρησε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου Αρχιμ. Βαρθολομαίος στο ραδιόφωνο my Radio 89.6 εις την οποία ομίλησε για τα τρέχοντα ζητήματα της επικαιρότητας.

Αρχικά ανέφερε ερωτηθείς για την pανδημία και πόσο έχει επηρεαστεί η ζωή των Μοναχών: Όντως έχουμε επιλέξει έναν διαφορετικό τρόπο ζωής, και αυτό είναι το νόημα, φεύγουμε από τον κόσμο και πηγαίνουμε στο Μοναστήρι.

Μας έχει αγγίξει και εμάς η Πανδημία. Την τωρινή περίοδο έχουμε αποκλείσει τους προσκυνητές και οι έξοδοι από το Άγιο Όρος έχουν μηδενιστεί.

Μένουμε μέσα και μεταξύ μας οι Πατέρες κρατουμε ορισμένες αποστάσεις και προφυλάξεις.

Ακούμε τη συμβουλή η οποία σώζει, να φερόμαστε ως φορείς του Ιού.

Οι μοναχοί είμαστε και εμείς φθαρτοί άνθρωποι, δεν πετάμε στα σύννεφα. Ο αγώνας που κάνουμε είναι η πάλη με τους λογισμούς.

Οι λογισμοί μπορούν να σε μετατρέψουν όπως θέλουν αυτοί.

Έχουμε επικοινωνία με κόσμο και κατανοούμε τα προβλήματα.

Για το ζήτημα της απαγορεύσεως των Λειτουργιών σημείωσε: Τώρα χτυπούμε το τάλαντο, το σήμαντρο , την καμπάνα για να προσέλθουν οι πιστοί στην Εκκλησία.

Από τη στιγμή που έχει παρθεί η απόφαση να μην προσελθουν οι πιστοι στην Εκκλησία λόγω του συνωστισμού και είναι κοινή, της Πολιτείας, της Εκκλησίας και των ειδικών.

Δεν έχει νόημα να χτυπήσει η Καμπάνα.

Είναι κάποιοι υποκριτικά φερόμενοι, που προσπαθούν να κατυεθύνουν τους πιστούς σε μια αναρχία και μια αταξία για να βρουν υποστηρικτές.

Ερωτηθείς για την καπήλευση του θρησκευτικού συναισθήματος και τις προφητείες Αγίων Γερόντων σημείωσε:

Είπα προηγουμένως για την υποκρισία και θέλω να θέσω το ερώτημα σχετικά με την καμπάνα και τα λεγόμενα περί διωγμού της Πίστεως μας.

Πάντα η καμπάνα χτυπούσε , πόσοι από εμάς πηγαίναμε στην Εκκλησία, πόσοι από εμάς κάναμε το Σταυρό μας όπως παλαιότερα οι παππούδες και γιαγιάδες μας;

Προσπαθούν κάποιοι να δημιουργήσουν μια οχλοβοή, να σηκώσουν σκόνη ,να θολώσουν το τοπίο και να δημιουργήσουν οπαδούς.

Υποκρισία ότι το να στερήσεις το ηχείο αγγίζει και τα δογματικά θέματα.

Εχουν οργή και θυμό και καλούν σε δήθεν αντίσταση και ομολογία Πίστης το λαό.

Υποκριτικά το αναγάγουν σε θέμα Πίστης.

Οι ίδιοι υποκριτές προσπαθούν να βρουν στιγμές κρίσεις και να αρχίσουν να μιλούν για τις πρίφημες προφητείες των Αγίων. Των σύγχρονων Αγίων που αξιωθήκαμε και εμείς να γνωρίσουμε.

Γνωρίσαμε το πνευμα τους, γνωρίζουμε ακριβώς τι λένε και γνωρίζουμε πόσο ψέμα έχουν φορτώσει στο στόμα τους οι δήθεν συνομιλητές τους, οι δήθεν συνεχιστές τους.

Είμαι σίγουρος πως τα κόκαλά τους θα τρίζουν γιατί το πνεύμα αυτών των Αγίων ήτο το πνεύμα του Ιησού.

Έρχονται σήμερα οι υποκριτές να βάλουν λόγια στα στόματά τους για να προκαλέσουν πανικό, τρόμο και οργή.

Πηγή: ekklisiaonline.gr