Αλ. Χαρίτσης: Τα κροκοδείλια δάκρυα του κ. Βρούτση δεν συγκινούν κανέναν

«Τα κροκοδείλια δάκρυα του υπουργού Εργασίας κ. Βρούτση στη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, δεν συγκινούν κανέναν», αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Ειδικότερα τονίζει σε δήλωσή του πως «κατόπιν εορτής, ο κ. Βρούτσης ισχυρίστηκε πως σέβεται και τιμά τους επιστήμονες της χώρας, ενώ πρώτα τους εξευτέλισε με το φιάσκο των προγραμμάτων της τηλεκατάρτισης». Επιπλέον αναφέρει ότι ο υπουργός Εργασίας «ισχυρίστηκε πως δεν υπάρχει συνεργάτης του που να σχετίζεται, άμεσα ή έμμεσα, με κάποιο ΚΕΚ, τη στιγμή που τα στοιχεία σχετικά με την εμπλοκή της νομικής συμβούλου της Γενικής Γραμματέως του υπουργείου Εργασίας είναι αδιάσειστα».

Ακόμη, ο τονίζει πως ο κ. Βρούτσης «ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα ισχυριζόταν πως μόνο μέσω ΚΕΚ μπορούσε να πραγματοποιηθεί η ενίσχυση των επιστημόνων, καθώς πρόκειται για ευρωπαϊκά κονδύλια, σήμερα δήλωσε πως αναζητά τρόπο να δοθούν τα χρήματα αυτά για την απευθείας ενίσχυση τους». «Κι όλα αυτά τη στιγμή που η εγκύκλιος της Κομισιόν έθετε ρητά τη δυνατότητα αυτή», σχολιάζει.

Ο κ. Χαρίτσης κάνει λόγο για «κυνισμό και διαχειριστική αποτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη» που είναι «πρωτοφανείς», για να καταλήξει: «Περιμένουμε όμως από τον κ. Βρούτση να μας απαντήσει το εξής: Όλο αυτό το φιάσκο, το έστησε μόνος του ή ήταν σε συνεννόηση με το Μέγαρο Μαξίμου;».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ