Αφροδίτη: Ξεχασμένος «αδελφός» πλανήτης ή τα επόμενα σύνορα της ανθρωπότητας;

“Η Αφροδίτη, ο γειτονικός μας «αδελφός» πλανήτης, αποτελεί σήμερα έναν συναρπαστικό στόχο για εξερεύνηση”, αναφέρει η NASA σε ένα βίντεο 33 λεπτών που δημοσίευσε στα κοινωνικά μέσα.

“Ωστόσο, αυτή η εξερεύνηση της Αφροδίτης δεν έχει τελεσφορήσει ακόμα, λόγω των προκλήσεων στον τεχνολογικό τομέα και της έλλειψης επιμονής”, όπως τονίζεται στην δημοσίευση.

“Σε μια εποχή που σύντομα θα δει την επιστροφή των ανθρώπων (γυναικών και ανδρών) στην επιφάνεια της Σελήνης και την άφιξη δειγμάτων από τον Άρη στα εργαστήρια της Γης, μαζί με τον διαστημικό τουρισμό, η Αφροδίτη στέκει ως ο λιγότερο εξερευνημένος κόσμος από τους πλανήτες στο ηλιακό μας σύστημα”.

“Αυτό πρέπει να αλλάξει” λέει η NASA και εξηγεί ότι “το παρελθόν της Αφροδίτης μπορεί να προσφέρει μια ματιά στο μακρινό παρελθόν της Γης, διατηρώντας παράλληλα μια εικόνα για το περιβαλλοντικό πεπρωμένο του πλανήτη μας”.

“Ίσως την επόμενη δεκαετία, ρομποτικά σκάφη σταλθούν στην Αφροδίτη για να αποκαλύψουν τα αμέτρητα μυστικά της και να φωτίσουν την ιστορία της που σχετίζεται με τον πλανήτη μας. Αυτές οι αποστολές εξερεύνησης θα συνδέσουν τη Γη και τον Άρη με την Αφροδίτη και θα δώσουν στους επιστήμονες τις γνώσεις που απαιτούνται για να κατανοήσουν πώς εξελίσσονται οι ωκεανοί πλανήτες, οι οποίοι δυνητικά μπορούν να φιλοξενούν ζωή”.