Β. Κικίλιας: Πρέπει να πειθαρχήσουμε όλοι στις οδηγίες που έχει δώσει η κυβέρνηση

«Η προσπάθεια να υπερασπιστούμε την υγεία των συμπολιτών μας μέχρι στιγμής έχει πάει καλά και αυτό πιστώνεται στους γιατρούς, τους νοσηλευτές, σε όλο το προσωπικό των νοσοκομείων, αλλά και στους πολίτες, τους οποίους θέλω για μία ακόμα φορά να ευχαριστήσω για τη μεγάλη συνέπεια λόγων και έργων, καθώς και για τον θετικό τρόπο με τον οποίο αντιδρούν σε όλη αυτή την προσπάθεια». Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας σε δηλώσεις που έκανε σήμερα στην Τρίπολη, μετά την επίσκεψή του στο «Παναρκαδικό» Νοσοκομείο.

«Έχουμε έναν μήνα μπροστά μας, τον Απρίλιο, ο οποίος είναι πολύ κρίσιμος και νομίζω ότι κανένας από εμάς δεν θέλει να δει τις συγκλονιστικές και τραγικές εικόνες που βλέπουμε στις γύρω μας ευρωπαϊκές χώρες, διότι δεν παίζουμε με αυτό τον θανατηφόρο ιό» επανέλαβε ο κ. Κικίλιας και υπογράμμισε: «Θέλω να τονίσω για μία ακόμη φορά πως πρέπει να πειθαρχήσουμε όλοι στις οδηγίες που έχει δώσει η κυβέρνηση, ώστε να προασπίσουμε τους εαυτούς μας και τις ευπαθείς ομάδες».

«Είμαι σίγουρος», συνέχισε, «ότι αν γίνει αυτό, τότε έρχονται καλύτερες ημέρες για την πατρίδα μας, καλύτερες μέρες σε ότι έχει να κάνει με αυτή την παγκόσμια κρίση, την πανδημία, η οποία αντιμετωπίζεται με πολύ μεγάλη δυσκολία από όλα τα κραταιά συστήματα υγείας σε όλο τον κόσμο».

Ο κ. Κικίλιας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη λειτουργία των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), λέγοντας ότι «μαζί με την πολύ μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για τους ασθενείς με κορωνοϊό, οι ΜΕΘ δέχονται σε πολύ μεγάλο ποσοστό και όλα τα άλλα περιστατικά που έχουν ανάγκη εντατικής θεραπείας», για να προσθέσει: «θα συνεχίσουμε το κάνουμε σε όλη την Ελλάδα». Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «το Παναρκαδικό Νοσοκομείο δέχεται όλα αυτά τα περιστατικά από όλη την Πελοπόννησο». Ταυτόχρονα, ο υπουργός Υγείας εξέφρασε τη χαρά του «που έχουμε μπορέσει να ενισχύσουμε το νοσοκομείο με πάνω από 40-50 γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό και θα συνεχίσουμε να το στηρίζουμε».

Αναφερόμενος στην επίσκεψή του στο «Παναρκαδικό» Νοσοκομείο της Τρίπολης, σημείωσε: «είχα την ευκαιρία να μιλήσω με τον διοικητή του νοσοκομείου, τον διοικητή της υγειονομικής περιφέρειας, τον διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τους ανθρώπους αυτούς που δεν θα σταματήσω και δεν θα σταματήσουμε να ευχαριστούμε για την πολύ μεγάλη προσπάθεια που κάνουν σε μία εποχή κρίσης για την δημόσια υγεία».

Ο υπουργός Υγείας ευχαρίστησε «τους ομογενείς μας, γιατί έχουν στηρίξει διαχρονικά αυτό το νοσοκομείο και αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι της προσπάθειας που γίνεται». Ευχαρίστησε, ακόμα, «τον περιφερειάρχη, τον υφυπουργό, τους βουλευτές και των άλλων νόμων που στηρίζουν όλη αυτή την προσπάθεια».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ