Νύχτα κόλαση στη Χίο: Εκτεταμένα επεισόδια στην δομή μεταναστών της ΒΙΑΛ (Βίντεο)

Εκτεταμένα επεισόδια εκτυλίχθηκαν τη νύχτα στον καταυλισμό της ΒΙΑΛ στη Χίο. Αναφέρθηκαν επίθεση με πέτρες εναντίον Αστυνομικών και φωτιές με πρώτο απολογισμό κατεστραμμένα αυτοκίνητα, καμένες σκηνές και οικίσκους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα επεισόδια ξέσπασαν νωρίς χθες το απόγευμα, όταν έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου 47χρονης Ιρακινής από εμπύρετο νόσημα. Τα επεισόδια αυτά γρήγορα πήραν τέλος.

Το βράδυ όμως φήμες ότι η 47χρονη υπέκυψε στη νόσο COVID-19, που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός, προκάλεσαν ανησυχία και φόβο και αποτέλεσαν την αφορμή για νέα επεισόδια.

Τα επεισόδια κλιμακώθηκαν στις 21:00 του Μεγάλου Σαββάτου όταν ομάδα μεταναστών ξεκίνησε την επίθεση με πέτρες προς τους Αστυνομικούς με αποτέλεσμα λίγο αργότερα τα επεισόδια να γενικευτούν. Τα επεισόδια εντάθηκαν σε τέτοιο βαθμό που κάηκαν σκηνές, 2 αυτοκίνητα, η καντίνα που βρίσκονταν στο Κ.Υ.Τ., οικίσκοι καθώς και οι φρουρές των Αστυνομικών.

Μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής του Πάσχα, ο πετροπόλεμος συνεχίζονταν με τις αστυνομικές δυνάμεις να προσπαθούν να επιβάλουν την τάξη.

Η 47χρονη μεταφέρθηκε τη Μεγάλη Πέμπτη στο νοσοκομείο με εμπύρετο νόσημα. Της δόθηκε φαρμακευτική αγωγή και οδηγίες αντιμετώπισης του προβλήματος. Της έγινε τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού καθώς θεωρήθηκε ύποπτο κρούσμα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, το αποτέλεσμα της εξέτασης αυτής πάντως ήταν αρνητικό.

Με πληροφορίες από politischios.gr και ΑΠΕ-ΜΠΕ