Στα λευκά ολόκληρη η Ημαθία: Πυκνό χιόνι έπεφτε όλη τη νύχτα παντού (Εικόνες)

Πρωτοφανείς για την εποχή καιρικές συνθήκες επικρατούν τη δεύτερη μέρα του – θεωρητικά – κατ’ εξοχήν μήνα της άνοιξης.

Το ξημέρωμα της 2ας Απριλίου βρήκε την Ημαθία στα λευκά, καθώς πυκνό χιόνι έπεφτε όλη τη νύχτα παντού, ντύνοντας στα λευκά την πόλη της Βέροιας, αλλά και τον κάμπο.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα ξεκίνησαν από τα χαράματα της Πρωταπριλιάς στα ορεινά του νομού όπου επικράτησαν θερμοκρασίες γύρω στο «μηδέν».

Η κακοκαιρία και η χιονόπτωση από το μεσημέρι και μετά κατέβηκε και στα ημιορεινά και το βράδυ της 1ης Απριλίου άρχισε να πέφτει πυκνό χιόνι παντού.

Για κάποιες ώρες υπήρξαν προβλήματα στο κεντρικό οδικό δίκτυο της Εγνατίας, στο ύψος του Πολυμύλου καθώς μετα τη σήραγγα «6» το χιόνι είχε καλύψει τελείως το οδόστρωμα

Στην Παλιά Εθνική οδό Βέροιας – Πολυμύλου, στο ύψος της Κατστανιάς αναφέρθηκαν πτώσεις δέντρων. Συνεργεία εργάζονται στο σημείο και αναμένεται μέχρι τις μεσημβρινές ώρες να αποκατασταθεί πλήρως η κατάσταση.

Όλη τη νύχτα στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές η κυκλοφορία μπορούσε να γίνει μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Στα λευκά ντύθηκαν το Βέρμιο και όλη η περιοχή των Πιερίων.

Στα χωριά των Πιερίων το χιόνι έφτασε σε πρωτοφανές για την εποχή ύψος, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες ήταν μέχρι και 10 εκατοστά.

Στα λευκά και η Νάουσα λόγω και υψομέτρου.

Όλη τη νύχτα αποχιονιστικά μηναχήματα δίνανε μάχη για να κρατήσουν ανοιχτό και ασφαλές το επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Δεν έλειψε και η ταλαιπωρία του κόσμου καθώς σε πολλές περιοχές σημειώθηκε διακοπή ηλεκτροδότησης για κάποια χρονικά διαστήματα.

Το πρώτο φως της ημέρας της 2ας Απριλίου βρήκε όλη την Ημαθία ντυμένη στα λευκά.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, είναι ανοιχτό όλο το οδικό δίκτυο του νομού. Προβλήματα υπάρχουν μόνο στους δρόμους προς τα χιονοδρομικά Σελίου και 3-5 Πηγαδιών Νάουσα, τα οποία αναμένεται να επιλυθούν τις επόμενες ώρες.

Πηγή: verianet.gr