Τούρκοι επιχείρησαν να στείλουν στην Λέσβο παράνομους μετανάστες

Να εισέλθει σε ελληνικά χωρικά ύδατα συνοδεία τουρκικών ακταιωρών, επιχείρησε σήμερα το πρωί λέμβος με λαθρομετανάστες, βορειοανατολικά της Μυτιλήνης, αλλά εντοπίστηκε από Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής καθώς και από Περιπολικό σκάφος.

Σύμφωνα με το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος κατόπιν ενεργειών τόσο του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου όσο και των επιχειρούντων στην εν λόγω περιοχή πραγματοποιήθηκαν επανειλημμένες προσπάθειες επικοινωνίας με τουρκικές αρχές και με τουρκικές ακταιωρούς, ο αριθμός των οποίων αυξήθηκε σταδιακά, προκειμένου να παραλάβουν τους επιβαίνοντες της λέμβου, με αρνητικά αποτελέσματα.

Στην ανωτέρω περιοχή, στην οριογραμμή των ελληνικών χωρικών υδάτων, αναπτύχθηκε σταδιακά και ικανός αριθμός περιπολικών σκαφών του Λιμενικού.

Η λέμβος με τους αλλοδαπούς, η οποία δεν εισήλθε καθόλου στα ελληνικά χωρικά ύδατα, παρά τις προσπάθειες των τουρκικών ακταιωρών να την ωθήσουν εντός αυτών, περισυνελέγη τελικά μεσημβρινές ώρες σήμερα απο τουρκική ακταιωρό.