Υπουργείο Παιδείας: Αυτή είναι η νέα ύλη των πανελλαδικών εξετάσεων

Μείωση της ύλης σε όλα τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, αναλογικά με την πρόοδο που είχε πραγματοποιηθεί στη διδασκαλία μέχρι την ημέρα που έκλεισαν τα σχολεία, αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας.

Ειδικότερα, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, λόγω καθολικής αναστολής της λειτουργίας των σχολείων από την 11η Μαρτίου 2020, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι «προχωρά στον επανακαθορισμό της εξεταστέας ύλης για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με αναλογική μείωση σε όλα τα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα στην Γ’ τάξη του συνόλου των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της χώρας, σύμφωνα με την πρόοδο που είχε πραγματοποιηθεί στη διδασκαλία της ύλης, μέχρι την ημερομηνία που ανεστάλη καθολικά η λειτουργία των σχολείων». Οι σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις έχουν ήδη υπογραφεί.

«Άγνωστος Χ», η ημερομηνία διεξαγωγής των πανελλαδικών

Αν και τα σενάρια για την τελική απόφαση του υπουργείου για το πότε θα διεξαχθούν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις της τρέχουσας χρονιάς, η ηγεσία του υπουργείου επαναλαμβάνει συνεχώς ότι όλα τα σενάρια είναι στο τραπέζι και ότι η όποια απόφαση παρθεί, θα γίνει μετά από εισήγηση ειδικών. «Καμία σχετική απόφαση δεν έχει ληφθεί αναφορικά με αυτό το ζήτημα, εν αναμονή των σχετικών εισηγήσεων των ειδικών», διαβεβαίωσε και σήμερα το υπουργείο.

«Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ βρίσκεται σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, καθορίζοντας από κοινού τα επόμενα βήματα για την διαχείριση της κρίσης που έχει προκύψει με αφορμή την πανδημία του Covid-19 και τις συνέπειές της στη λειτουργία των εκπαιδευτικών δομών της χώρας», επεσήμανε.

Σ. Ζαχαράκη: Προτεραιότητα η δημιουργία όσο το δυνατόν πιο ευνοϊκών συνθηκών για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, μέσα σ’ ένα περιβάλλον πρόσθετης αγωνίας και αναστάτωσης

«Θα είμαστε εδώ, δίπλα στους μαθητές και τις οικογένειές τους», ανέφερε σε ανάρτησή της σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, η υφυπουργός Παιδείας αρμόδια για τα θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Σοφία Ζαχαράκη, με αφορμή την ανακοίνωση του επανακαθορισμού της ύλης των Πανελλαδικών Εξετάσεων του 2020.

«Δική μας προτεραιότητα είναι να δημιουργήσουμε, όσο το δυνατόν πιο ευνοϊκές συνθήκες για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, μέσα σ’ ένα περιβάλλον πρόσθετης αγωνίας και αναστάτωσης που έχει φέρει η πανδημία», τόνισε.

Αναλυτικά, η ανάρτηση της κ. Ζαχαράκη έχει ως εξής:

«Όσοι έχουμε δώσει Πανελλαδικές Εξετάσεις, γνωρίζουμε καλά ότι αποτελούν μια δύσκολη κι απαιτητική δοκιμασία – είναι, άλλωστε, η τελική δοκιμασία ενός μαθητή. Δική μας προτεραιότητα είναι να δημιουργήσουμε, όσο το δυνατόν, πιο ευνοϊκές συνθήκες για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, μέσα σ’ένα περιβάλλον πρόσθετης αγωνίας και αναστάτωσης που έχει φέρει η πανδημία. Η απόφαση που προβλέπει ότι η ύλη των εξετάσεων θα είναι ανάλογη με όσα οι μαθητές διδάχθηκαν στη φυσική τάξη, έως ότου να κλείσουν τα σχολεία, ελήφθη ακριβώς στην κατεύθυνση αυτή. Εμείς θα είμαστε εδώ, δίπλα στους μαθητές και τις οικογένειές τους, στηρίζοντάς τους σε αυτή τη διαδικασία με κάθε δυνατό μέσο και πάντα φυσικά έχοντας ως βάση τις εισηγήσεις των ειδικών που διαχειρίζονται αυτή την πρωτόγνωρη κρίση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ