Όχι, δεν έφτασαν τα δελφίνια μέχρι την μαρίνα του Αλίμου

Ο κορωνοϊός και τα αυστηρά μέτρα που ήλθαν για τον περιορισμό της επιδημίας έκαναν το θαύμα τους και στην Ελλάδα.

Μετά από βίντεο και μαρτυρίες στο εξωτερικό ότι ακόμα και άγρια ζώα κάνουν βόλτες στις πόλεις, τώρα εδώ στον Άλιμο και μάλιστα στην Μαρίνα εθεάθησαν δελφίνια να “παίζουν” αμέριμνα, όπως κατέγραψε σε βίντεο κάτοικος της περιοχής.

Δυστυχώς όμως, το βίντεο που έκανε τον γύρο του διαδικτύου τα τελευταία 24ωρα, δεν έχει να κάνει με την μαρίνα του Αλίμου αλλά με την μαρίνα του Ataköy στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με το ellinikahoaxes.gr, το βίντεο κυκλοφόρησε στις 16 Απριλίου σε πληθώρα τουρκικών μέσων ενημέρωσης. Την ίδια ημέρα νωρίτερα το βίντεο είχε δημοσιεύσει και ο δημοσιογράφος του CNN Türk Cem Seymen στο Twitter. Απεικονίζει την Μαρίνα του Ataköy, στην περιοχή του Bakırköy, προαστίου της Κωνσταντινούπολης στην ευρωπαϊκή ακτή του Βοσπόρου.

Το βίντεο επίσης κυκλοφόρησε και σε ισπανικά μέσα ενημέρωσης, με την ανακριβή σημείωση ότι πρόκειται για μαρίνα στις ακτές της Μαγιόρκα ή της Βαρκελώνης.

Το ίδιο έγινε και στην Γαλία όπου χρήστες του Facebook θεώρησαν ότι απεικονίζεται μαρίνα στο Hyères, στα νότια της χώρας.

Εν κατακλείδι λοιπόν, ο ισχυρισμός στο βίντεο που ανέβασε η Maria Defigou στο facebook,  ότι δείχνει δελφίνια στην μαρίνα του Αλίμου είναι εσφαλμένος.

Ζητάμε και εμείς από εδώ συγγνώμη στο αναγνωστικό κοινό μας διότι το αναρτήσαμε χωρίς να προβούμε στην ακριβή ταυτοποίηση του βίντεο.