Ιταλία: Σημαντική μείωση του ημερήσιου αριθμού των νεκρών από τον ιό

Οι θάνατοι από κορωνοϊό στην Ιταλία το τελευταίο εικοσιτετράωρο παρουσιάζουν σημαντική μείωση, σύμφωνα με τις αρχές. Τις τελευταίες 24 ώρες έχασαν την ζωή τους 192 άνθρωποι και καταγράφηκαν 1.900 νέα κρούσματα. 1.665 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό.

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορωνοϊού είναι 209.328. Οι νεκροί έφτασαν τους 28.710. Παράλληλα, 79.914 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

1.539 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 17.357 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 81.808 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού το τελευταίο εικοσιτετράωρο παρουσιάζει μικρό περιορισμό, με 65 λιγότερες μολύνσεις. Οι ιαθέντες παρουσιάζουν σήμερα μείωση σε σχέση με χθες. Έγιναν καλά 639 λιγότεροι ασθενείς. Οι εισαχθέντες στις μονάδες εντατικής θεραπείας, για εικοστή ένατη ημέρα, συνεχίζουν να μειώνονται, όπως και οι συνολικές εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Παράλληλα, οι ιταλικές αρχές έκαναν γνωστό ότι από τις 4 Μαίου, οι χειρουργικές προστατευτικές μάσκες θα πωλούνται σε φαρμακεία και σουπερ μάρκετ, στην τιμή των πενήντα λεπτών του ευρώ συν ΦΠΑ, η κάθε μία.

Το νοσοκομείο λοιμωδών νόσων της Ρώμης Σπαλαντσάνι, τέλος, ανακοίνωσε οτι «όλα δείχνουν πως από τον Ιούλιο θα μπορέσει να ξεκινήσει πειραματική φάση στον άνθρωπο, εμβολίου κατά του κορωνοϊού, αποτέλεσμα ερευνών των Ιταλών επιστημόνων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ